Μαρούσι: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στον ΗΣΑΠ

Μαρούσι: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στον ΗΣΑΠ

Δεν τους πέρασε και τα έσπασαν! Η επιχείρηση... επανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου, στο Μαρούσι, από αντιεξουσιαστές δεν στέφθηκε από επιτυχία. Στην συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια με αστυνομικούς. Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Σπασμένες βιτρίνες και πολίτες που έτρεχαν να γλιτώσουν!

Στην οδό Ερμού στο Μαρούσι, οι αντιεξουσιαστές που αποχωρούσαν από την συγκέντρωση που είχαν κάνει έξω από την έπαυλη Κουβέλου, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και δύο άλλα καταστήματα.

 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου – λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Αυτή την ώρα έχουν εγκλωβίσει την ομάδα των αντιεξουσιαστών στον ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και κάνουν προσαγωγές.

 

Η επιχείρηση επανακατάληψης

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia για την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι, αναφέρονταν τα εξής: “Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σόλωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης”.

 

Η έπαυλη είχε εκκενωθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που είχε διεξαχθεί την Τρίτη (17.12.2019). Στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

 

Για την εκκένωση της έπαυλης Κουβέλου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε υποβληθεί μήνυση από το “Ίδρυμα Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου”, το οποίο διαχειρίζεται το κτίριο.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα