Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με διεθνή τρομοκρατική οργάνωση

Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με διεθνή τρομοκρατική οργάνωση

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το αποτυχημένο χτύπημα στο ΑΤ Ζωγράφου. Η επίθεση αυτή έχει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχες οι οποίες είχαν σημειωθεί το 2018. Στο μεταξύ, τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν στην κάμερα του Open Tv την ανησυχία τους για αυτό το τυφλό χτύπημα, από τη βόμβα που ήταν γεμάτη καρφιά, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει πίσω του πολλά θύματα. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σαρώνουν την περιοχή για να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πιθανώς να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Επίσης, αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τους αστυνομικούς του τμήματος Ζωγράφου.

Το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Αστυνομία πιστοποιεί πως οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό και αυτό κάνει τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν. Οι έρευνες, όμως, της Αστυνομίας συνεχίζονται και πέραν του όποιου οπτικού υλικού βρεθεί, αναζητείται DNA, όπως και αποτυπώματα, τα οποία θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ του Open Tv.  

Ταυτόχρονα, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως αυτοί που έδρασαν στου Ζωγράφου αποτελούν παρακλάδι μιας άλλης, μεγάλης και διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης από τη Χιλή, ενώ αναμένεται η επίσημη ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, πάντως, εκτιμούν ότι αυτή η ομάδα δεν αριθμεί πάνω από τρία-τέσσερα άτομα και η ηλικία τους είναι από 20-30 ετών.

Έθνος

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα