Ένταση με καταστηματάρχη στο Ηράκλειο για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ένταση με καταστηματάρχη στο Ηράκλειο για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ένταση επικράτησε σε κατάστημα υγεινομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο Κρήτης, κατά τους ελέγχους που διενεργούν μικτών κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επιχειρηματίας αντέδρασε έντονα κατά τη διάρκεια του ελέγχου και την επιβολή προστίμου και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σε ακόμα μία περίπτωση επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη του κλιμακίου, τα οποία κατέγραψαν τις παραβάσεις και επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Κατά τ' άλλα, σύμφωνα με την ΕΑΔ, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν από τις 29 έως την 1η Δεκεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76% των περιπτώσεων. Από το σύνολο των 45 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που καταγράφηκαν, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες, σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα