Λαμία: Έκκληση για βοήθεια - Κινδυνεύει ηλικιωμένος

Είναι πεσμένος στο πάτωμα, μέσα στο σπίτι, το οποίο είναι γεμάτο σκουπίδια και δίπλα υπάρχει μια σόμπα αναμμένη - Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Σε ένα διαμέρισμα τρώγλη, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Λεωνίδου, λίγα μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο, εξακολουθεί να ζει ο ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης, που πριν από ακριβώς δύο χρόνια (8/11/2017) είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του.

Μετά από καταγγελίες των υπολοίπων ενοίκων, τότε, αλλά και του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, είχε επέμβει παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν ένα φορτηγό σκουπίδια από ένα σπίτι πλημμυρισμένο από κατσαρίδες και τρωκτικά (Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Πεσμένος στο πάτωμα και η σόμπα δίπλα

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, εκτός ότι τα σκουπίδια και οι κατσαρίδες επέστρεψαν, η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα αβοήθητος σχεδόν να βρίσκεται πεσμένος στο πάτωμα.

Είναι άμεση η ανάγκη επέμβασης των κοινωνικών υπηρεσιών για την απομάκρυνση του ηλικιωμένου και τη διαμονή του σε ίδρυμα, αφού φαίνεται ότι είναι ανήμπορος και αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Επιπλέον η ηλεκτρική σόμπα, που καίει ασταμάτητα στο δωμάτιο -τρώγλη, είναι πηγή κινδύνου να αρπάξει φωτιά και να καούν τα πάντα μαζί και ο ηλικιωμένος!

Ένοικοι της πολυκατοικίας μας είπαν ότι έχουν απευθυνθεί παντού για να βρεθεί λύση, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί καμμία.

 

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα