Συγκινεί η 17χρονη σημαιοφόρος από τη Νιγηρία

Συγκινεί η 17χρονη σημαιοφόρος από τη Νιγηρία

Για τη ζωή και τα όνειρά της, μίλησε η 17χρονη Μέρσι Ουζόρ, κόρη μεταναστών από τη Νιγηρία, η οποία παρέλασε ως σημαιοφόρος στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

“Ήμουν γεμάτη συναισθήματα χαράς, ευτυχίας και υπερηφάνειας”, δηλώνει στο Open, ενώ αποκαλύπτει πως κάθε εβδομάδα πηγαίνει στην Πεντηκοστιανή Εκκλησία και συμμετέχει στη λειτουργία μαζί με τους ιερείς γονείς της.

“Σήμερα έχουμε λειτουργία και όπως είδατε ξεκινήσαμε πρώτα με λατρεία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο πατέρας μου το κήρυγμα”, λέει χαρούμενη. Με την ίδια υπερηφάνεια που κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση, οι γονείς της είχαν την ευκαιρία να την καμαρώσουν ως σημαιοφόρο για τρίτη φορά.

Όπως λέει ο πάστορας πατέρας της “είμαι χαρούμενος που τα καταφέρνει στο σχολείο και γενικά είμαι χαρούμενος για εκείνη. Στη Νιγηρία διαβάζαμε πολλά για την Ελλάδα. Όταν πήγα στη Θεολογική Σχολή διάβαζα και εκεί πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είναι μια χριστιανική χώρα και αυτό με έκανε να έρθω”.

Η Μέρσι γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια. Οι γονείς της εγκατέλειψαν τη Νιγηρία το 1999 αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Κάθε Κυριακή στην Πεντηκοστιανή Εκκλησία έρχονται σε επαφή με την θρησκεία και τις ρίζες τους.

“Όλοι οι φίλοι μου με έχουν αγκαλιάσει, με έχουν αγαπήσει όπως είμαι, με έχουν αποδεχθεί και νοιώθω σαν να είναι αδέρφια”, τονίζει στο Open.

Η 17χρονη μαθήτρια ακούει gospel μουσική, κάνει μαθήματα φωνητικής και είναι μέλος της χορωδίας της εκκλησίας από δέκα ετών, όπως και ο μικρότερος αδερφός της που παίζει πιάνο.

“Λέμε τραγούδια από τη Νιγηρία. Γενικά πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό, είμαι πολύ πιστή και μου αρέσει να είμαι στη χορωδία και να τραγουδάω”.

Η Μέρσι έχει ως μεγάλο στόχο να γίνει καρδιολόγος καθώς όπως λέει “μου αρέσει η ιατρική γιατί μου αρέσει να βοηθάω, να βλέπω τα χαμόγελα και έχω σκεφτεί πολλές φορές τον εαυτό μου σε ένα γραφείο και να βοηθάω τους ασθενείς”. Ένα ακόμη όνειρο που έχει είναι να επισκεφθεί την Νιγηρία και αυτό το ταξίδι θα το πραγματοποιήσει σε λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα