Εξελίξεις στη υπόθεση δολοφονίας Τοπαλούδη – Στην Αθήνα η δίκη

Εξελίξεις στη υπόθεση δολοφονίας Τοπαλούδη – Στην Αθήνα η δίκη

Η οργή του κόσμου στη Ρόδο, για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, στα 21 χρόνια της, οδήγησαν στην απόφαση η πολυαναμενόμενη δίκη να γίνει τελικά στην Αθήνα.

Κανονικά η  δίκη έπρεπε να γίνει στα Δωδεκάνησα, στην περιφέρεια των οποίων συνέβησαν τα ανατριχιαστικά γεγονότα, όμως σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε επίσημο έγγραφο του ζητά η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ενώ σημειώνει ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Εν ολίγοις, στο έγγραφο του δικαστικού λειτουργού ουσιαστικά μεταφέρεται ότι υπάρχει τέτοια οργή στην τοπική κοινωνία για τον ομαδικό βιασμό και τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού, που είναι βέβαιον πως οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με λιντσάρισμα.

Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό. Η δίκη θα προσδιοριστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια της Αθήνας.

 

 

Πηγή: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα