Το γαμήλιο γλέντι στην Ρόδο που εξελίχθηκε σε ρινγκ: Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι και αστυνομικοί

Το γαμήλιο γλέντι στην Ρόδο που εξελίχθηκε σε ρινγκ: Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι και αστυνομικοί

Χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, έκαστος, για βλάβες που υπέστησαν, διεκδικούν, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, συνολικά από πέντε κατοίκους της Ρόδου, δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, θύματα απίθανων επεισοδίων βίας έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Ιωνος Δραγούμη, κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013.

Η υπόθεση απασχόλησε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και οι αστυνομικοί με την αγωγή τους ζητούν επιπλέον να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να απειληθεί σε βάρος των εναγομένων προσωπική κράτηση ενός έτους, ως μέσον εκτέλεσης.

Τέσσερις εναγόμενοι, που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, έχουν ήδη καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το ιστορικό

Tο ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοκρατικής δύο Αθηναίες, ηλικίας 27 και 24 ετών, μετέβησαν το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013 στο κέντρο “Αποσπερίτης”, για να διασκεδάσουν. Στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή. Όταν εισήλθαν στο κατάστημα τις πλησίασε ένας 52χρονος και τους πρότεινε να τους προσφέρει ένα ποτό. Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι τον πέρασαν για σερβιτόρο και τον ακολούθησαν σε ένα τραπέζι, που κάθονταν κι άλλα άτομα, που μετείχαν στο γαμήλιο γλέντι.

Ο 52χρονος φέρεται να τους προσέφερε, σε ένα χρησιμοποιημένο σφηνοπότηρο ένα ποτό και τότε η 27χρονη του είπε ότι δεν θέλει το κέρασμά του.

Ο 52χρονος φέρεται να άρχισε να τις βρίζει και να τις έδιωξε από το κατάστημα.

Την ίδια εξυβριστική συμπεριφορά απέναντί τους φέρονται να είχαν κι άλλα άτομα, που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν εκτός του καταστήματος και κάλεσαν την άμεση δράση για να καταγγείλουν το γεγονός. Στο κέντρο μετέβησαν πράγματι δυο αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου αλλ’ όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης τούς αρνήθηκε την είσοδο. Οι αστυνομικοί, αντιλαμβανόμενοι ότι απειλείτο επεισόδιο, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να βγάλει έξω από το κατάστημα τούς εμπλεκόμενους στο επεισόδιο με τις δύο γυναίκες.

Σημειωτέον δε ότι οι δύο γυναίκες μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχαν υποβάλει μηνύσεις και οι αστυνομικοί, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, είχαν σκοπό να κάνουν απλώς παρατήρηση στους καταγγελλόμενους.

Εν πάση περιπτώσει την ώρα εκείνη εξήλθαν από το κατάστημα 10 με 15 άτομα και άρχισαν να βρίζουν τις γυναίκες, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ισχυριζόμενοι ότι οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις δύο γυναίκες για να κερδίσουν τη συμπάθειά τους 10 αρχικά άτομα άρχισαν να χτυπούν και τους δύο. Ο ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος, ενώ ήταν πάνω του περίπου δέκα άτομα και τον χτυπούσαν ταυτόχρονα με κλωτσιές και γροθιές σε όλο το σώμα και στο κεφάλι.

Ο άλλος αστυνομικός τούς ζήτησε να αφήσουν τον συνάδελφό του για να φύγουν και μπόρεσαν να απομακρυνθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Λίγα λεπτά αργότερα είδε έναν άνδρα να πιάνει απ’ τα μαλλιά την 25χρονη, να της χτυπάει το κεφάλι στο παρμπρίζ ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και να την ρίχνει στο έδαφος. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών έσπευσε τότε προς το μέρος τους, απομάκρυνε την κοπέλα και μετά είδε ότι ο ίδιος άνδρας είχε πιάσει τον συνάδελφό του από τον λαιμό, να τον ρίχνει πρώτα πάνω σε τραπεζάκι από διπλανό μαγαζί, μετά πάνω σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τέλος στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν ξανά αρκετά άτομα και τον χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές.

Τρία άτομα επιτέθηκαν στον ίδιο, και ένας τέταρτος, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Στο μεταξύ και οι δύο αστυνομικοί κατέβαλαν προσπάθειες να προστατεύσουν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια φοβούμενοι ότι οι δράστες θα τους τα αφαιρούσαν.

Μετά από λίγο στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της ΔΙΑΣ και του ΑΤ Ιαλυσού και μετέφεραν τον ένα αστυνομικό στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ προσήγαγαν ορισμένα άτομα στο ΑΤ Ρόδου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον γαμπρό, ηλικίας 32 ετών, έναν φίλο του ηλικίας 32 ετών, τον αδελφό του γαμπρού ηλικίας 33 ετών, τον 52χρονο και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλικίας 24 ετών

Συνελήφθησαν εξάλλου και οι δύο γυναίκες μετά από μήνυση των δύο αδελφών.

 

Πηγή: Δημοκρατική