Βλαζάκη για την υπόθεση Joker: Να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη Μπογδάνος, Μπακογιάννη

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η τέως γενική γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ότι ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία για να επέμβει στις αίθουσες των κινηματογράφων που προβάλλονταν η ταινία «Τζόκερ»,.

Η κ. Βλαζάκη που βρέθηκε «εμπλεκόμενη» με τα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο καταφέρθηκε εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της Ντόρας Μπακογιάννη διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις δηλώσεις των δύο «γαλάζιων» βουλευτών.

«Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη» σημειώνει η τέως γ.γ. του ΥΠΠΟΑ και αφού είχαν προηγηθεί δηλώσεις τόσο του Κωνσταντίνου Μπαγδάνου όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη που έδειχναν την ίδια ως υπεύθυνη για τη γελοιότητα της αστυνομικής απομάκρυνσης ανηλίκων από κινηματογράφους.

Η Μ. Βλαζάκη χαρακτήρισε «τραγικό» ότι η πληροφορία αυτή διακινήθηκε από βουλευτές, (την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο), «οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη» και τόνισε αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, πως «οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του».

Η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη δηλώνει πως δεν διατελεί υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ και πως από τις 8.7.2019, «οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί».

Η κ. Βλαζάκη ζητά από τον κ. Μπογδάνο και την κ. Μπακογιάννη «να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν» και δηλώνει πως θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, «διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση».
«Γαλάζιες» δηλώσεις

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μιλήσει (OPEN TV) για «θέατρο του παραλόγου» βάζοντας στο κάδρο τον Γιάννη Ραγκούση αλλά και την τέως γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, που «πήρε την πρωτοβουλία να φωνάξει την αστυνομία» και ζητώντας παράλληλα να αλλάξει ο νόμος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έβαλε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν στους δύο κινηματογράφους διαμαρτυρόμενος (ρ/σ Alpha) για όσους «ρίχνουν σπέκουλα για το υποτιθέμενο κράτος της δεξιάς» και βάζοντας στο στόχαστρο τις κυρίες «Βλαζάκη, πρώην γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και Αλεξομανωλάκη, νύφη του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Στρατή» υποστηρίζοντας πως αυτές είναι οι καταγγέλλουσες.

Χθες, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, άσκησε κριτική -φυσικά- στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν διόρθωσε το θεσμικό πλαίσιο και σημείωσε ότι είχε γνώση η τέως γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη καθώς εκείνη υπέγραφε τα ειδικά δελτία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα