Η απολογία της συζυγοκτόνου της Καλαμάτας: "Ζούσα μαύρη ζωή..."

Η απολογία της συζυγοκτόνου της Καλαμάτας: "Ζούσα μαύρη ζωή..."

“Ζούσα μαύρη ζωή... Με τα χρόνια είχα αποκτήσει φοβίες. Ο άνδρας μου ήταν ένας πολύ σκληρός άνθρωπος. Δεν έχω να θυμηθώ τίποτα καλό από την κοινή μας ζωή...”, φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας η 68χρονη συζυγοκτόνος από τη Σκάλα Μεσσηνίας, που πριν από λίγες ημέρες οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για το έγκλημα που διέπραξε και σόκαρε το πανελλήνιο.

Η γυναίκα, αν και σαστισμένη, περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα βίωσε δίπλα στον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής, που κράτησε 47 ολόκληρα χρόνια. Οι διαπληκτισμοί, η λεκτική βία και η σωματική κακοποίηση φαίνεται ότι ήταν καθημερινό φαινόμενο στο σπίτι της 68χρονης. Τη μέρα που συνέβη το μοιραίο, το ζευγάρι είχε ακόμη έναν καβγά. Όπως περιέγραψε η ίδια στην ανακρίτρια: “Με τον άνδρα μου είχαμε έναν φραστικό διαπληκτισμό. Δεν θυμάμαι πώς έφτασα στο έγκλημα... Πώς έγινε ό,τι έγινε. Δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση”.

Ο τρόπος με τον οποίο σκότωσε τον σύζυγό της σοκάρει. Χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία του επιτέθηκε στο κρεβάτι όπου είχε ξαπλώσει είναι ότι, αφού του έριξε καυτό νερό, τον χτύπησε με ξύλινο πλάστη.

Ο γιος της 68χρονης, μιλώντας στη Realnews, τονίζει ότι παρά τα όσα έγιναν στηρίζει με κάθε τρόπο τη μητέρα του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ζούσε ένα δράμα.

“Είμαστε, τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου, στο πλευρό της μητέρας μας. Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, ένα προσωπικό ζήτημα για το οποίο δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Ό,τι είχα να πω το είπα στην ανακρίτρια, όπως και η μητέρα μου”, αναφέρει.

Συγγενείς και φίλοι περιγράφουν την 68χρονη ως μία σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που βοηθούσε τους πάντες και δεν είχε πειράξει, όπως χαρακτηριστικά λένε, “ούτε μυρμήγκι”.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, Αγλαΐα Κουμάντου, η γυναίκα παραμένει σοκαρισμένοι και “ψυχολογικό κουρέλι”. “Αυτό που λέει από την πρώτη στιγμή και επανέλαβε και στην ανακρίτρια είναι ότι δεν θυμάται τι έκανε και πώς το έκανε. Βρίσκεται σε σύγχυση ακόμα. Δεν είναι καθόλου καλά. Είναι πραγματικά χαμένη στις σκέψεις της. Δεν χρειάζεται ούτε ψυχίατρος, ούτε ψυχολόγος για να το αντιληφθεί κάποιος”, επισημαίνει η κ. Κουμάντου.

Όπως λέει η δικηγόρος, ο λόγος που η 68χρονη οδηγήθηκε στην αποτρόπαια αυτή πράξη ήταν η χρόνια, παρατεταμένη σωματική και ψυχολογική βία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα