Διπλή αυτοκτονία στη Δραπετσώνα: "Έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει"

Διπλή αυτοκτονία στη Δραπετσώνα: "Έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει"

Βουτιά αυτοκτονίας φαίνεται να έκαναν το πρωί της Τετάρτης η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου και ο αδερφός του πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Η κατάρα της οικογένειας Μαυρίκου φαίνεται πως συνεχίζεται μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο εκδότης το 2016 όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός του εκδότη, Θεόδωρος, αντιμετώπιζε από χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ η 76χρονη Σοφία Μαυρίκου φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Οι σοροί του άνδρα και της γυναίκας βρέθηκαν και ανελκύστηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Πρόκειται να μεταφερθούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και δύο σκυλιά, το ένα εκ των οποίων κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα και η μητέρα πάτησε το γκάζι πριν πέσει στη θάλασσα. Ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στο μαρτύριο που ζούσε.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Το μαρτύριο της οικογένειας

Πριν από αρκετά χρόνια η μοναχοκόρη της Σοφίας Μαυρίκου πέθανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε χθες, ότι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Θοδωρής αντιμετώπιζε από μικρή ηλικία προβλήματα ψυχιατρικής φύσης.

Τα χτυπήματα στην οικογένεια ήταν απανωτά με αποκορύφωμα το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου το 2016. Λίγο καιρό αργότερα μάλιστα, πέθανε και ο πατέρας  ενώ η Σοφία Μαυρίκου μαζί με το γιο της Θοδωρή προσπάθησαν να σταθούν όρθιοι, αντιμετωπίζοντας όμως πολλά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας η οικογένεια κατέρρευσε μετά το θάνατο του Παναγιώτη.

Η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Βόλο και συντηρούνται με τη βοήθεια συγγενών που μένουν στην ίδια περιοχή. Το σπίτι στην Βάρκιζα το πήραν οι τράπεζες με αποτέλεσμα η μητέρα και ο αδερφός του εκδότη να ζουν το τελευταίο διάστημα σε ένα σπίτι στην Δραπετσώνα χωρίς νερό.

«Έκλεισε το παράθυρο πριν βουλιάξει»

O πρώτος άνθρωπος που είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Σοφία Μαυρίκου να πέφτει στη θάλασσα περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια τα όσα έζησε.

Ο φύλακας στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας ήταν εκείνος που έτρεξε πρώτος στο σημείο και κάλεσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οδηγός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του αυτοκινήτου. Εκείνος πλησίασε και ενώ ακόμα το όχημα δεν είχε βουλιάξει προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά αυτό ήταν αδύνατον.

Ο φύλακας υποστήριξε ότι η Σοφία Μαυρίκου έκλεισε το παράθυρο του οδηγού και άφησε μόνο λίγο ανοιχτό ένα από τα πίσω παράθυρα. Από κατάφερε να βγει και ένα από τα δύο σκυλάκια που ήταν στο όχημα.

Τι ανέφερε η αδελφή της Σοφίας Μαυρίκου

«Το ‘πε και το’ κανε», είπε χθες, στους δημοσιογράφους μετά το τραγικό συμβάν στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας που βρέθηκαν στο σπίτι της, η αδελφή της Σοφίας Μαυρίκου.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Στη συνέχεια, εξέδωσε εφημερίδες με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Ερωτήματα είχε προκαλέσει το γεγονός ότι παρά την χαμηλές πωλήσεις των εφημερίδων του, ο Μαυρίκος εξακολουθούσε να λαμβάνει κρατική διαφήμιση.

Είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ο τραγικός θάνατος στην Αττική Οδό

Στις 9 Ιουνίου του 2016, ο Παναγιώτης Μαυρίκος κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό.

Υπό άγνωστες συνθήκες, το όχημα του εκδότη έπεσε πολλές φορές στο κιγκλίδωμα ασφαλείας στο ύψος του εμπορικού κέντρου «Τhe Mall», στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ο 42χρονος τότε εκδότης προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το ΙΧ ανεφλέγη και ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε αυτό.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Ο άτυχος εκδότης κάηκε ζωντανός και η σορός του απανθρακώθηκε πλήρως.

tanea

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα