Αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης το πλοίο "Aqua Blue"

Αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης το πλοίο "Aqua Blue"

Στην προβλήτα του λιμανιού Γαυρίου της Άνδρου προσέκρουσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue» κατά τη διενέργεια χειρισμών πρόσδεσης και στη συνέχεια μετά από χειρισμούς του πλοιάρχου προσάραξε σε αμμώδη αβαθή μέσα στη λιμενολεκάνη του Γαυρίου.

Αυτά τα στοιχεία έγιναν γνωστά από το Λιμενικό μετά τις 12 χθες το βράδυ και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στη συνέχεια με την αρωγή κάβου του πλοίου, ο οποίος προσδέθηκε στην προβλήτα με συνδρομή αλιευτικού σκάφους, το «Aqua Blue» αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, επέβαιναν 56 μέλη πληρώματος, 86 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 18 φορτηγά και ένα δίκυκλο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να γίνει έλεγχος από τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης και επαγγελματίας δύτης να ελέγξει τα ύφαλα, καθώς και να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ».

Το «Aqua Blue» με ελληνική σημαία, ναυπηγήθηκε το 1975, έχει μήκος 137 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα.

 

 

efsyn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα