Σεισμός 4,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα την Κυριακή. Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Σεισμός 4,2 ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα την Κυριακή. Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση η οποία έγινε αισθητή στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία στους σεισμολόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας..

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ισχυρίστηκε σε δήλωσή στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για μετασεισμική δόνηση και πως ο σεισμός αυτός εντάσσεται στη σεισμογόνο περιοχή του ρήγματος της Πάρνηθας. Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι είναι θετικό ότι δεν μετακινήθηκε το επίκεντρο και πως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με τη πορεία της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 5,1 ρίχτερ. Όσον αφορά την ένταση, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η "αισθητότητα" επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους και δεν είναι ένδειξη του μεγέθους τους. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από τον σεισμό.

Χουλιάρας: Να προσέχουμε τους μετασεισμούς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα