Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου της Αργολίδας

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου της Αργολίδας

Με εντάσεις συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου, στο Μικτό Εφετείο Ναυπλίου, η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου της Αργολίδας.

Η πολιτική αγωγή υπέβαλε μήνυση για ψευδορκία σε βάρος μάρτυρα που κατέθεσε την προηγούμενη μέρα.

Οι δικηγόροι υποστήριξαν πως ο ιδιοκτήτης γειτονικού κτήματος στο σπίτι που έγινε το έγκλημα, αναίρεσε πλήθος προηγούμενων καταθέσεων και έπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις.

Αυτές ήταν σχετικές με το αν η κατηγορούμενη έμενε εκεί μόνη της για πολλές ώρες και αν ήταν εκείνη που συνόδευε στο συγκεκριμένο σπίτι την καθαρίστρια που το φρόντιζε.

Στη συνέχεια κατέθεσε αδελφικός φίλος του καπετάνιου που επιβεβαίωσε τις φήμες πως η σύζυγος του που πρωτοβάθμια καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του, ήταν σπάταλη και τον απατούσε.

Ανέφερε πως το θύμα δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση για τους παραπάνω λόγους και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε.

Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος εξεταζόμενος από την Έδρα, περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε.

Το θύμα ήταν πυροβολημένο στο σπίτι του επιστήθιου φίλου του.

Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος και δίπλα υπήρχε ένα μαχαίρι.

Επιβεβαίωσε πως το σπίτι του φονικού δεν σφραγίστηκε για περαιτέρω έρευνα και έμεινε αφύλαχτο όταν ο ίδιος στις έξι και μισή το απόγευμα το εγκατέλειψε με εντολή των ανωτέρων του.

Στη συνέχεια κατέθεσε ιδιοκτήτης εταιρείας κούριερ από τον οποίο η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως παρέλαβε ένα δέμα γύρω στις 12 το μεσημέρι της επίμαχης μέρας που δολοφονήθηκε ο Θανάσης Λάμπρου.

Ο ίδιος ανέφερε πως όντως παρέλαβε ένα δέμα εκείνη την ώρα, αν και αρχικά είχε καταθέσει πως αυτό έγινε στη μία παρά τέταρτο.

Αν και το δικαστήριο του ζήτησε επίμονα να προσκομίσει κάποια απόδειξη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ώρα παραλαβής, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να το κάνει.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα