Τροχαίο με περιπολικό στου Ζωγράφου: Καταγγέλλουν σπασμένα φρένα, η απάντηση της ΕΛΑΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στους συνδικαλιστές και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά το τροχαίο ατύχημα με περιπολικό, που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Διστόμου στου Ζωγράφου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας οτι το όχημα προερχόταν απο πρόσφατο σέρβις, ενώ δεν ειχε αναφερθεί καμία δυσλειτουργία.

Αναφέρει ωστόσο οτι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ατύχημα και πραγματογνωμοσύνη για το όχημα.

Το ατύχημα συνέβη οταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας κατήγγειλαν ότι το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα του οχήματος και όχι σε λάθος των αστυνομικών.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια - δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:

• δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος,

• την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ

• το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα