Άνοιξαν οι ουρανοί - Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα, προβλήματα και σε άλλες περιοχές

Άστατος παραμένει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας κατά τόπους προβλήματα, ενώ οκτώ πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" χρειάστηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω της καταιγίδας που σημειώθηκε στα νότια προάστια.

Καταιγίδα έχει ξεσπάσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας με αποτέλεσδμα μέσα σε λίγα λεπτά πολλοί δρόμοι να μετραπούν σε ποτάμι. 

 Μποτιλιάρισμα επικρατεί αυτή την ώρα σε Κηφισό, στη λεωφόρο Κηφισίας και το Χαλάνδρι, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της ξαφνικής καταιγίδας που έπληξε την Αθήνα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για απεγκλωβισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα τη μεγάλη συσσώρευση υδάτων στους οδικούς άξονες και τη δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων.

Νωρίτερα, εξαιτίας της καταιγίδας που σημειώθηκε το διάστημα 13:10-13:40 στα νότια προάστια, απ’ όπου προσεγγίζουν τα αεροσκάφη ώστε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οκτώ πτήσεις χρειάστηκε τελικά να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του “Ελ. Βενιζέλος” και οι οκτώ πτήσεις έχουν προσγειωθεί και έχουν ήδη επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται από το πρωί στην αναχώρηση ή την προσγείωση αεροσκαφών στο “Ελ. Βενιζέλος”, δεν οφείλονται στον καιρό, αλλά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο λόγω του καλοκαιριού, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου.

Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ στην Άρτα μετρούν τις “πληγές” τους από τη έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τη Δευτέρα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν στα Τρίκαλα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, όταν άρχισαν να εκδηλώνονται βροχές που έγιναν ολοένα και πιο έντονες.

Ακολούθησε έντονη χαλαζόπτωση ακόμη και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Άρτα

Στην Άρτα η χθεσινή χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες. Όπως αναφέρει ο δήμος Άρτας, οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης (Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες κ.α.).

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων ζήτησε άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες. Από το πρωί, σήμερα, ο Δήμαρχος επισκέπτεται καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και συνομιλεί με παραγωγούς.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης σημειώνει ότι οι αγρότες είναι σε απόγνωση «καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Αυτό που ζητάμε είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι εκτός από την φετινή συγκομιδή θα πληγεί σημαντικά και η συγκομιδή της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα στο ακτινίδιο, αλλά και στο καλαμπόκι και στα ροδάκινα. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της Άρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία, όπως η τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών κ.α.».

Άστατος ο καιρός και την Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι άστατος και αύριο, Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα