Χειροπέδες σε δύο άτομα για όπλα και ναρκωτικά στην Πάτρα

Χειροπέδες σε δύο άτομα για όπλα και ναρκωτικά στην Πάτρα

Βαρύ οπλισμό, έτοιμο για μάχη, είχαν στην κατοχή τους ένας 40χρονος αλλοδαπός και η 21χρονη Ελληνίδα φίλη του, που φέρονται να διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην Πάτρα και μάλιστα είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους.

 

Η αξιολόγηση των πληροφοριών που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε σε οργανωμένη επιχείρηση, πρώτα σε μια αποθήκη του 40χρονου όπου βρέθηκαν ένα αυτόματο πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, 126 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία κινητά και 755 ευρώ. Στη συνέχεια, τα ξημερώματα της Κυριακής, έγινε έφοδος στα σπίτια της 21χρονης και του 40χρονου, όπου συνελήφθησαν και βρέθηκαν ένα πιστόλι Tokarev με 14 φυσίγγια στον γεμιστήρα, 51,5 γραμμάρια κάνναβης και άλλα δύο κινητά, ενώ εντοπίστηκαν και τα έσοδα από την πώληση των ναρκωτικών ύψους 10.480 ευρώ.

 

Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση, ενώ το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ο οποίος άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος τους για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, κατά περίπτωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα