Χαροπαλεύει η 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Χαροπαλεύει η 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Θρήνος στις Θεσπιές Θήβας ανήμερα του Πάσχα από τον σοβαρό τραυματισμό 8χρονου κοριτσιού από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Η 8χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού όπου χειρουργείται και οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κοριτσάκι έπαιζε στο δρόμο με άλλα παιδάκια, όταν ξαφνικά έπεσε κάτω, χωρίς τις αισθήσεις του, περίπου στις 16:00 το απόγευμα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Οι γιατροί προχώρησαν σε αξονική τομογραφία και περίπου στις 20:30 έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο, σε μια προσπάθεια να αφαιρέσουν την σφηνωμένη στο κρανίο του σφαίρα. Η αστυνομία πιθανολογεί, όπως μετέδωσε ο Alpha στο δελτίο ειδήσεων, ότι η σφαίρα «έφυγε» από όπλο πολίτη που γιόρταζε το Πάσχα! 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η βολίδα που σφηνώθηκε στο κεφάλι της μικρής προέρχεται από πυροβόλο όπλο και όχι από κυνηγετικό και θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι προήλθε από μπαλωθιά για τον εορτασμό του Πάσχα. Κλιμάκια της αστυνομίας βρίσκονται στις Θεσπιές προσπαθώντας να βρουν τον δράστη.

Ξυπνούν μνήμες από την τραγική ιστορία του Μάριου από το Μενίδι

Η ιστορία της 8χρονης ξυπνά μνήμες  την τραγική ιστορία του Μάριου από το Μενίδι το 2017. Ο 11χρονος Μάριος έφυγε άδικα από τη ζωή αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, στο προαύλιο του σχολείου του. Ο Μάριος ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε χτυπηθεί από σφαίρα.

Μετά τη δολοφονία του Μάριου είχαν ξεσπάσει επεισόδια στην περιοχή του Μενιδίου από κατοίκους, ενώ είχαν πυρποληθεί σπίτια ατόμων Ρομά που θεωρήθηκαν υπεύθυνα για τους πυροβολισμούς, που οδήγησαν στη δολοφονία του ανηλίκου παιδιού, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα