Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια. Δεκάδες προσαγωγές

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια. Δεκάδες προσαγωγές

Επιχείρηση στα Εξάρχεια ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για δύο κτίρια που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλλα και ένα στην οδό Σολωμού και διαμένουν σε αυτά πολλά άτομα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών. 

Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Το επταώροφο κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 15 Μαΐου 2018 και τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων του είχαν δώσει την ονομασία “Νέα Βαβυλώνα”.

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” και είπε πως είχε κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς οι καταληψίες αρνούνταν πεισματικά να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο υπό κατάληψη κτίριο, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση. 

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.00 οι κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» για να διαμαρτυρηθούν για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια: Αρκετά, ως εδώ

Ιδιοκτήτης κτιρίου υπό κατάληψη: Επανειλημμένα τους έλεγα να φύγουν γιατί είναι παράνομοι

«Πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται υπό κατάληψη. Πήγαινα και τους έλεγα να φύγουν γιατί είναι παράνομοι και μου απαντούσαν ότι τώρα που έγινε κατάληψη είναι δικό τους το κτίριο. Προσέφυγα στην αστυνομία πριν από 8 μήνες και γίνεται τώρα η παρέμβαση με εισαγγελική εντολή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που βρίσκεται υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

«Είναι ένα κτίριο στο οποίο δούλευε η Λυρική Σκηνή και παρέμεινε κενό από ένα διάστημα και μετά, όταν πέθανε ο πατέρας μου που ήταν και ο αρχικός ιδιοκτήτης. Έχει γίνει κατάληψη σε όλους τους ορόφους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα