Αντιτρομοκρατική: Νέο χτύπημα στην μαφία των φυλακών που παραγγέλλει συμβόλαια θανάτου

Αντιτρομοκρατική: Νέο χτύπημα στην μαφία των φυλακών που παραγγέλλει συμβόλαια θανάτου

Και νέα δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική για εγκληματικές ενέργειες που καθοδηγούνται από έγκλειστους στις φυλακές.

Στην νέα υπόθεση που εξιχνίασε η Αντιτρομοκρατική εμπλέκονται άλλα 10 άτομα (Έλληνας και 9 αλλοδαποί), που  συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι 4 είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης εμπλέκονται σε “συμβόλαιο θανάτου” ενός αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, πράξη η οποία απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για την υπόθεση αυτή, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε φυλακές, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, προκειμένου, έναντι 30.000 ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση του Πακιστανού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το σχέδιο προέβλεπε τη μόνιμη αξιοποίηση του εκτελεστή και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης “συμβολαίων” δολοφονιών.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεταφορά ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου, καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, καθώς και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, 10, 20 και 50 ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια ερευνών, κατασχέθηκαν:

-5 κιλά και 230 γραμμ. χασίς,

-περίπου 30 γραμμ. κοκαΐνης,

-εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων,

-ζυγαριές ακριβείας,

-27.000 ευρώ από τη δράση της οργάνωσης,

-13.255 ευρώ εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας 50, 20, 10 και πέντε ευρώ, καθώς

-και δύο οχήματα.

Αντιτρομοκρατική: Έτσι κινούσε τα νήματα η μαφία των φυλακών

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με τον ρόλο τους, από φόβο αντιποίνων μέσα ή έξω από τη φυλακή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα:

-συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση,

-ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και

-παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες,

-παραχάραξη χαρτονομισμάτων,

-όπλων, καθώς και

-πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα