Ελεύθερη η Μήδεια μετά τον φρικτό θάνατο του βρέφους της

 Πεντέμισι χρόνια μετά τον φρικτό θάνατο του βρέφους της, που σόκαρε όλη την Ελλάδα, η «Μήδεια» του Αλεποχωρίου Αχαΐας, η οποία ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μόλις τριών μηνών μωρό της και κατόπιν το έβαλε στην κατάψυξη τον Ιούλιο του 2013, κατάφερε να «σπάσει» τα ισόβια και πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη! 

Πρωτόδικα, η 36χρονη (σήμερα) γυναίκα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά τη Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μείωσε την ποινή της σε κάθειρξη 12 ετών, αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικά. Ετσι, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, καθώς έχει εκτίσει ικανό χρονικό διάστημα στις φυλακές. 

Τo έγκλημα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είχε γίνει στις 4 Ιουλίου 2013 στο Αλεποχώρι. Η μητέρα του μωρού, που ήταν τότε τοξικομανής, βγήκε εκτός εαυτού από το γοερό κλάμα του, με αποτέλεσμα να το ξυλοκοπήσει και να το πετάξει στο παρκοκρέβατό του, το οποίο δεν είχε στρώμα (!), για να σταματήσει!

Λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι το άμοιρο πλασματάκι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και, σε μια προσπάθεια να κρύψει το τρομερό έγκλημα, το στρίμωξε στην κατάψυξη ώσπου να επιστρέψει ο σύζυγός της, ο οποίος έλειπε για δουλειές. Το νεκρό βρέφος ανακάλυψε την επομένη ο άντρας (που δεν βρίσκεται πια στη ζωή).

Ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Στο δικαστήριο, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το κακό έγινε ύστερα από πτώση του παιδιού της μέσα στο παρκοκρέβατο όπου το είχε βάλει. Αν και παραδέχθηκε ότι απέκτησε τα παιδιά της (το άτυχο μωρό και άλλα τέσσερα) έπειτα από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, υποστήριξε ότι τα φρόντιζε όσο μπορούσε και πως δεν θα τους έκανε ποτέ κακό, επειδή η ίδια είχε ζήσει άσχημη παιδική ηλικία. Οπως είπε, μεγάλωσε σε ορφανοτροφεία, ενώ αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί στην πιο τρυφερή ηλικία. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και μάρτυρες που διαβεβαίωσαν ότι δεν την είχαν δει ποτέ να χτυπά τα παιδιά της και πως δεν πιστεύουν ότι ήθελε να σκοτώσει το μωρό της. Πάντως, στη φυλακή η «Μήδεια» βρέθηκε αντιμέτωπη με τον άγραφο νόμο που δεν «σηκώνει» κακοποίηση παιδιών, πόσο μάλλον παιδοκτονία, καθώς οι συγκρατούμενές της είχαν προσπαθήσει να τη λιντσάρουν. 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα