Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου

Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου

Μετά από πολλές αναβολές ξεκινά αύριο στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου που έχει τεθεί υπό εκκαθάριση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για την πρωτόδικη εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορά την πρώτη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου. Μια υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη αφορά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπαλλήλους και δανειολήπτες από τη σύνθεση δε του δικαστηρίου την τελευταία φορά ξεκαθαρίστηκε προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί το πενταήμερο 17 με 21 Δεκεμβρίου, και δεν θα γίνουν αποδεκτές πρακτικές καθυστέρησης της εκδίκασης της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Ας σημειωθεί ότι εκκρεμεί επίσης η εκδίκαση και άλλων παρεμφερών υποθέσεων, αφού η ζημία πoυ προκλήθηκε από την κατάρρευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου αφορά ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανακοίνωση των μεριδιούχων

Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σύλλογο των μεριδιούχων της υπό εκκαθάριση τράπεζας «η δίκη αφορά δανειολήπτη που έλαβε δανειοδότηση (και δεν επέστρεψε τα χρήματα) χωρίς διασφάλιση, με εξόφθαλμη ευνοιοκρατία, ένα από τα σκάνδαλα που δυστυχώς ακολουθήθηκε και από άλλα ουκ ολίγα».

«Θεωρούμε και πιστεύουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι άλλες αναβολές πλέον δεν χωρούν. Πρέπει οι υποθέσεις αυτές πού πήγαν πίσω την ανάπτυξη στον τόπο μας, στερώντας την από ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, να εκδικαστούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι από τις 17 μέχρι τις 21 του Δεκέμβρη που θα διεξαχθεί η δίκη, θα αποκαλυφθεί το κομμάτι που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και η δικαιοσύνη θα λάμψει. Να μάθουμε επιτέλους την πραγματική αλήθεια για το πώς το πελατειακό κράτος των «ημετέρων» οδήγησε στο κλείσιμο την Τράπεζα με όλα τα αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου μας. Επιπλέον όμως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη τέτοιων φαινομένων διαφθοράς».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κύριος στόχος του Συλλόγου μας είναι η μη πληρωμή από τους Μεριδιούχους το διπλάσιο της αξίας των μεριδίων. Τη ζημιά της Τράπεζας όποια και είναι αυτή πρέπει να την πληρώσουν οι ένοχοι και όχι οι μέτοχοι. Για να μην επαναληφθούν φαινόμενα πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς με κατασπατάληση λαϊκού χρήματος».

Ο Σύλλογος Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, καλεί όλα τα μέλη του και τους μεριδιούχους να είναι παρόντα αύριο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Μυτιλήνης»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα