Ξεκινά η δίκη της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ξεκινά η δίκη της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ξεκινά τη Δευτέρα 10/12/2018, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η δίκη θα γίνει κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, 14 μήνες μετά την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, σε διάρκεια απαγωγή που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, η οποία είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.

Η δίκη θα ξεκινήσει με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο επιχειρηματίας θα βρεθεί τετ-α-τετ με τους απαγωγείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανέρχονται σε 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι και οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι 12 κατηγορούνται για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, απόπειρας εκβίασης από κοινού, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (οι 10) και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (οι 2), διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής πολεμικού τυφεκίου. Τα κακουργήματα επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν 3:30 το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου 2017 όταν κουκουλοφόροι με ομοιόμορφα στρατιωτικά ρούχα, μαύρες κουκούλες, γάντια και όπλα στα χέρια άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητό του τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης». Ο επιχειρηματίας είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, όταν οι δράστες, χρησιμοποιώντας δύο κλεμμένα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας του έφραξαν τον δρόμο πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μία Mercedes χρώματος ασημί. Με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι του οδηγού και απειλώντας τον με καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους. Οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα διήνυσαν μερικά χιλιόμετρα και στην περιοχή κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πυρπόλησαν τα δύο κλεμμένα οχήματα και επιβιβάστηκαν σε τρίτο, ένα μαύρο τζιπ Cherokee με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Eτσι έγινε, στα Κάτω Καλέσα, η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα που δοκίμασε τα όρια αντοχής του επιχειρηματία και της οικογένειάς του και επί έξι και πλέον μήνες συγκλόνιζε την κοινή γνώμη.

Συγκίνησε και συγκινήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο Ρέθυμνο CreteDoc BINTEO

ekriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα