Καταδίκη άντρα που σκότωσε με καραμπίνα αδέσποτο σκυλί

Καταδίκη άντρα που σκότωσε με καραμπίνα αδέσποτο σκυλί

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.300 ευρώ με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 59χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα αδέσποτο σκυλί. 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην περιοχή των Λαχανόκηπων, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπου ο 59χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, καλλιεργεί κηπευτικά. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, ο ίδιος έκανε λόγο για προβλήματα που επανειλημμένα είχε δημιουργήσει το σκυλί σε θερμοκήπια της περιοχής αλλά και σε κατοίκους. 
Όπως υποστήριξε μάλιστα το ίδιο σκυλί πριν από λίγα χρόνια είχε επιτεθεί στην κόρη του και η υπεράσπιση προσκόμισε σχετική γνωμάτευση από νοσοκομείο της πόλης. «Βρισκόμουν σε κατάσταση ανάγκης» ανέφερε, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο για την πράξη του.
Επιπλέον το δικαστήριο τον τιμώρησε για παράνομη κατοχή και χρήση καραμπίνας, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια που να δικαιολογεί την κατοχή της. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή, κατά της οποίας ο 59χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα