Απόπειρα αυτοκτονίας Αργυρούπολη: Είχαν φτιάξει ψεύτικο προφίλ του μαθητή

Απόπειρα αυτοκτονίας Αργυρούπολη: Είχαν φτιάξει ψεύτικο προφίλ του μαθητή

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα φρικτά βίωνε στο σχολείο του ο 15χρονος μαθητής που την περασμένη Κυριακή αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του. 

Το παιδί, που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο Νικόλα, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αυτοκτόνησε, καθώς δεν άντεχε το bullying το οποίο δεχόταν, είχε πέσει και το ίδιο θύμα ενδοσχολικής βίας και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα. 

Φίλη της αδελφής του αποκάλυψε στην εκπομπή «Μαζί σου» ότι κάποιοι είχαν δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ του 15χρονου στο Instagram χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Σε αυτό είχαν πάρει φωτογραφίες του από τα δικά του social media. Στο σημείο που φαίνεται η τοποθεσία είχαν βάλει μια χώρα από την οποία πιθανόν να κατάγεται ο μαθητής και τον εμφάνιζαν να κάνει αναρτήσεις για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ιδέα. 

Σε μία από αυτές, οι άνθρωποι που είχαν δημιουργήσει το ψεύτικο προφίλ έγραφαν παριστάμενοι τον 15χρονο:

«Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε γύφτοι. … σε γουστάρω και σε … για ένα κουλούρι»!

Η συγκεκριμένη μάλιστα ανάρτηση είχε πάρει και πέντε like, ενώ συνοδεύονταν και από ρατσιστικά σχόλια. 

Όταν ο μαθητής έμαθε για την ύπαρξη του ψεύτικου προφίλ στο οποίο το κορόιδευαν τόσο για την καταγωγή του, όσο και για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές του, χωρίς όμως κανείς να του δώσει σημασία. 

Για μήνες το παιδί έβλεπε να τον κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο και προσπαθούσε να αντέξει την ψυχολογική βία την οποία δεχόταν από συμμαθητές και εξωσχολικούς μέχρι που δεν άντεξε. 

Την περασμένη Κυριακή παραλίγο να έχουμε επανάληψη της ιστορίας του Νικόλα, αν δεν προλάβαινε τον 15χρονο ένα συγγενικό του πρόσωπο. 

Η ψυχολογική του κατάσταση είναι ακόμα άσχημη. Το παιδί βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως και οι γονείς του, ενώ γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου καταγγέλλουν ότι κανείς, ούτε ο διευθυντής του σχολείου, ούτε οι καθηγητές κάνουν κάτι για να εκλείψει το φαινόμενο του bullying.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα