Σήμερα στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα- Καταφτάνουν πούλμαν και από Ελλάδα

Σήμερα, στις 14:00 ώρα Ελλάδας, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού Βουλιαράτες, από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Η σορός του Κωνσταντίνου έφτασε χτες στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα όπου βρέθηκε και η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή.

Οι συγχωριανοί του 35χρονου μετέφεραν στα χέρια χθες  την σορό του στο σπίτι της οικογένειας, όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι όπου θα τελεστεί η κηδεία στις 13:00 τοπική ώρα Αλβανίας. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί   στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει  η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού με έξοδα του δήμου Δερόπολης. 

Σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται οι έλεγχοι σε ΙΧ εκπροσώπων βορειοηπειρωτικων σωματείων. Κι αυτό επειδή αναμένονται περίπου 2000 άτομα από την Ελλάδα που θέλουν να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Πρακτικές συμβουλές για όσους Έλληνες επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία:

Δεν χρειάζεται διαβατήριο, η Αστυνομική Ταυτότητα αρκεί (όπως και για τους Βορειοηπειρώτες).

Σε περίπτωση που κάποιος έχει παλιού τύπου ταυτότητα θα χρειαστεί Διαβατήριο.

Όσοι θα μεταβείτε με αυτοκίνητο χρειάζεστε: Δίπλωμα - Άδεια, Ασφάλεια, και Πράσινη Κάρτα, η οποία εκδίδεται δωρεάν από την ασφαλιστική σας.

Το χωρίο Βουλιαράτες είναι μια ευθεία γραμμή από το Τελωνείο της Κακαβιάς σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα