Γέρακας: Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών. Τραυματίας με σφαίρα στον λαιμό

Γέρακας: Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών. Τραυματίας με σφαίρα στον λαιμό

Έξι άτομα τραυματίστηκαν τη νύχτα σε συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στο Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άγρια συμπλοκή έγινε στις 2 παρά 20 τη νύχτα, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στο Γέρακα, μεταξύ δύο ομάδων Ελλήνων και Αλβανών.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και 3 στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα 9άρι πιστόλι, ενώ τραυματίστηκαν τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί. 

Ο ένας Έλληνας έχει τραυματιστεί σοβαρά στο λαιμό από σφαίρα και δύο Αλβανοί από μαχαίρι.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν 3 Ελληνες και 3 Αλβανοί οι οποίοι διακομίστηκαν στον Ερυθρό και το Σισμανόγλειο. Στο σημείο βρέθηκε ένα 9άρι πιστόλι, ενώ εξετάζεται το κατά πόσο το όλο περιστατικό συνδέεται με τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία. 

Να σημειωθεί ότι μετά τη δολοφονία του 35χρονου υπήρξαν στο Διαδίκτυο διάφορα αντίστοιχα καλέσματα. 

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών που σημειώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα στον Γέρακα στις οδούς Δομοκού και Γέρακα.

Οργή για την δολοφονία Κατσίφα. Διαλεύκανση ζητά το ΥΠΕΞ - Ράμα: Ήταν εξτρεμιστής

Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του. Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο  Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ράμα: Ήταν εξτρεμιστής 

Την στάση της αλαβανικής αστυνομίας στο περιστατικό με τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα υπερασπιστηκε από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος απαντώντας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτήρισε τον 35χρονο ομογενή, «εξτρεμιστή» που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα ,σε ανάρτησή του στο twitter.

Οργή στην ομογένεια της Αλβανίας για την δολοφονία Κατσίφα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Ελληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας. Ο ομογενής σκοτώθηκε από πυρά ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας χωρίς όμως να έχει γίνει σαφές υπό ποιες συνθήκες σκοτώθηκε και αν ο ίδιος ήταν οπλισμένος και είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

Οι ομογενείς στην Αλβανία είναι οργισμένοι από την δολοφονία του 35χρονου. Ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία μίλησε στο ΑΝΤ1 για τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα. Όπως είπε υπήρξε ένας διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, καθώς δεν βρήκε την ελληνική σημαία που είχε βάλει . Κάποιος από τους αστυνομικούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος πήγε και πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε αλλά δεν ήθελε, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο 35χρονος στην συνέχεια πήγε να κρυφτεί όμως οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εντόπισαν, ενώ κάτοικοι του χωριού λένε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί για πολύ ώρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παππά υπάρχουν δυο εκδοχές. Η πρώτη λέει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή».

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Παππάς Αλβανοί αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι της οικογένειας του Κώστα Κατσίφα όταν τον αναζητούσαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γονείς του.

Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα. Δύο σε κρίσιμη κατάσταση

 Πολιτική οργάνωση της ομογένειας Ομόνοια: Η αλβανική αστυνομία εκτέλεσε τον Κατσίφα

«Το φάγατε το παλικάρι…» – Οργή στους Βουλιαράτες για τον χαμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα [βίντεο]

Εντονα αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες οι συγγενείς του 35χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών ειδικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς του θύματος γιούχαραν τους αστυνομικούς φωνάζοντας «το φάγατε το παλικάρι», «ντροπή σας» και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα