Κακοκαιρία: 1300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από πολίτες για βοήθεια

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 1300 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, από πολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τον καταστροφικό τυφώνα.

Συγκεκριμένα:

Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα η Πυροσβεστική δέχθηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας, για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων συγκροτήθηκαν 40 συνεργεία με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Ενώ, έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Στο Νομό Κορινθίας, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας δέχθηκε συνολικά 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας, μεταξύ αυτών 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Στο Νομό Αργολίδας, στο δήμο Άργους – Μυκηνών η Πυροσβεστική δέχθηκε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι δεχθήκαμε 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία μας δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Στο Νομό Μεσσηνίας, στο δήμο Καλαμάτας δέχθηκε 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων στο δήμο Πύλου – Νέστωρος δέχθηκε 12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων. Ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία δεχθήκαμε επιπλέον 5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.

Στο Νομός Λακωνίας, στο δήμο Σπάρτης δέχθηκε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων

Στο Νομός Φθιώτιδας, στο δήμο Αταλάντης δέχθηκε 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας, αναλυτικά 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για κοπές δένδρων.

Στο Νομό Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού η Πυροσβεστική δέχθηκε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 21 απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έχουν συγκροτηθεί 25 συνεργεία με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες σε όλη την Επικράτεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα