Έγκλημα στον Λαγανά: Με λυγμούς ο πατέρας του 23χρονου μίλησε για τον γιο του στη δίκη

Έγκλημα στον Λαγανά: Με λυγμούς ο πατέρας του 23χρονου μίλησε για τον γιο του στη δίκη

Με πρώτους μάρτυρες τους γονείς του άτυχου 23χρονου Αμερικανού τουρίστα που δολοφονήθηκε στον Λαγανά τον Ιούλιο του 2017, ξεκίνησε επί της ουσίας σήμερα στις 9 το πρωί η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

«Ήταν νέος με λαμπρό μέλλον, μας λείπει κάθε μέρα και πιο πολύ, Είχε προσευχηθεί για παγκόσμια ειρήνη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μπορεί να γίνει τόσο σκληρός και να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τραγικός πατέρας, στον οποίο δεν έχει καμία ερώτηση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε κατάθεση ενός νεαρού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού συμβάντος. Ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν κατάλαβε πως ξεκίνησε ο καβγάς και ξαφνικά είδε να πετάγονται καρέκλες προς την κατεύθυνση του 23χρονου.

Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με ενστάσεις και αιτήσεις ακυρότητας από την πλευρά των συνηγόρων υπερασπίσεως των εννέα κατηγορουμένων που μοιράζονται το εδώλιο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Αμερικανού τουρίστα, συνεχίζεται σήμερα με την διαδικασία της εξέτασης των 24 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Η δίκη αναμένεται να είναι μαραθώνια καθώς εκτός από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου θα κληθούν να καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ θεωρείται σημαντική η εξέταση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τζιόλα, την οποία ζήτησε η υπεράσπιση να κλητευθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Τη διενέργεια μιας δίκαιης δίκης ζητούν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του θύματος, οι οποίοι βρίσκονται από την περ. εβδομάδα στην Ελλάδα και την περ. Δευτέρα συνοδευόμενοι από τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Για πρώτη φορά στον τόπο της τραγωδίας

Θέλησαν να μεταβούν στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή ο γιος τους, στο Λαγανά, εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, που σημάδεψε τη ζωή τους.

Τους υποδέχθηκε ο Πατρινός Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος, ο οποίος τους συνόδευσε στο σημείο της μοιραίας συμπλοκής. Τα συναισθήματά τους ανάμεικτα, αποτίοντας φόρο τιμής στο παιδί τους.

Έμειναν για λίγα λεπτά στο σημείο και αφού διένυσαν πεζή μερικά μετρά ακολούθως αποχώρησαν συντετριμμένοι μη θέλοντας ακόμη να πιστέψουν τι τους έχει συμβεί.

Αναχωρώντας από τη Ζάκυνθο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του παιδιού τους.

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στο σημείο, καθώς πέρυσι δεν στάθηκε δυνατόν να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους. Τραγική ειρωνεία για τους γονείς, είναι ότι ο 23χρονος είναι το δεύτερο παιδί που χάνουν. Πριν από 10 χρόνια, έχασαν τον άλλον τους γιο σε συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Τέξας.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα