Νέο βίντεο από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος. H απολογία του κοσμηματοπώλη

Νέο βίντεο από τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος. H απολογία του κοσμηματοπώλη

Ένα νέο βίντεο από τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει τον 33χρονο στο έδαφος. Ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει στον ασύρματο: «Τον έχουμε αφοπλίσει, προσπαθούμε να του περάσουμε χειροπέδες, Κέντρο».

Σύμφωνα με τον Alpha, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά, ώστε να αναλυθούν τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί. Ζήτησε επίσης από τον ανακριτή να αναζητηθεί όλο το υλικό από τις κάμερες γειτονικών καταστημάτων, και κυρίως από το κοσμηματοπωλείο.

 Συμπλοκές στην πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο Σύνταγμα. Βίντεο

Η απολογία του 73χρονου κοσμηματοπώλη

 Τον ισχυρισμό ότι λειτουργούσε υπό το κράτος ταραχής και πως στόχος του ήταν να προστατεύσει την ζωή του και την περιούσια του, προέβαλλε σύμφωνα με πληρoφορίες στον ανακριτή ο 73χρονος κοσμηματοπώλης της οδού Γλαδστώνος, όπου την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, o 73χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φέρεται να ανέφερε ακόμη κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας του πως ενήργησε με τον τρόπο που αποτυπώνεται στα βίντεο, όντας ταραγμένος από τις εικόνες που αντίκρυσε όταν επέστρεψε στο μαγαζί του με τον Ζακ Κωστόπουλο να έχει εισέλθει παράνομα στο κατάστημά του και να έχει καταστρέψει πλήρως την βιτρίνα του.

Όπως ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε, βλέποντας την αναστάτωση στο εσωτερικό του μαγαζιού του, θεώρησε πως αφαιρέθηκαν κοσμήματα και επειδή δεν είχε φτάσει η αστυνομία και μπροστά στον κίνδυνο ο 33χρονος να βγει εκτός καταστήματος προσπάθησε να υπερασπιστεί την ζωή του και να προστατεύσει την περιουσία του.

Ακόμη, ο 73χρονος που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με δυο περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) φέρεται να χαρακτήρισε στην απολογία του ατυχή την αντίδρασή του.

«Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε τον χώρο του να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι» ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 73χρονου Χάρης Αναγνωστόπουλος.

«Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο», τόνισε ο συνήγορος του κατηγορουμένου και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο 73χρονοςεντολέας του έχει μετανιώσει, είπε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του».

newpost.gr

newsbeast

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα