Προσπάθησα να τον περιορίσω, ήταν σε κατάσταση αμόκ, λέει ο 55χρονος συλληφθείς

Προσπάθησα να τον περιορίσω, ήταν σε κατάσταση αμόκ, λέει ο 55χρονος  συλληφθείς

«Προσπάθησα να τον περιορίσω, ήταν σε κατάσταση αμόκ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο 55χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο 55χρονος το μεσημέρι της Παρασκευής βρισκόταν στην επιχείρησή του κοντά στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί ο 73χρονος φίλος του στη Γλάδστωνος και άκουσε φασαρία. Ο 55χρονος υποστήριξε ότι ο 33χρονος είχε βάλει κάποια κοσμήματα σε ένα σακουλάκι είχε ανοίξει την ταμιακή μηχανή και την είχε ρίξει κάτω και κρατούσε μαχαίρι.

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση για βάρια σωματική βλάβη για το δράστη… Ο δράστης ήταν σε αμόκ σε επιθετικό αμόκ. Βρισκόταν εγκλωβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο στο όποιο οποίο είχε πάει για να κλέψει. Βλέποντας τον κόσμο απ’ έξω προσπάθησε να βγει έξω (από το κοσμηματοπωλείο), και την ώρα που προσπάθησε να βγει έξω κρατούσε ένα μαχαίρι. Εγώ εκείνη την ώρα είδα σαν παρατηρητής το μαχαίρι και θεώρησα έκρινα ότι αυτός ο άνθρωπος με το επιθετικό αμόκ που έχει δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγει έξω και να σκοτώσει κόσμο. Κι αυτή ήταν η αντίδραση, να τον περιορίσω σε αυτό το χώρο (σς. κοσμηματοπωλείο), όσο μπορούσα να τον περιορίσω. Αφού κατάφερε και βγήκε τον αφόπλισα και έχουμε αυτή την εξέλιξη».

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης

Προθεσμία για να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες πήρε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα και ζήτησε επροθεσμία για να απολογηθεί, ενώ σημειώνεται πως αρνείται ότι οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η απολογία του κοσμηματοπώλη θα γίνει τελικά αύριο στις 10 ενώ ο ίδιος σήμερα προσήχθη στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένοι φίλοι του θύματος από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρο σωματική βλάβη στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας, στο κατάστημά του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, 55 ετών, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά στην Ασφάλεια Αθηνών, ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Ο 55χρονος ομολόγησε τελικά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

«Φοβάμαι για την ζωή μου» – Τι είπε ο κοσμηματοπώλης

Μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ανέφερε ότι φοβάται τους αντιεξουσιαστές ενώ είπε πως κινδυνεύει και η ζωή των συγγενών και της οικογένειάς του.

«Έπρεπε να υπερασπιστώ την περιουσία μου και να βοηθήσω τον φίλο μου. Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθεί με μαχαίρι. Το είχα δει το μαχαίρι. Αν ήξερα ότι θα γίνονταν όλα αυτά δεν θα ανακατευόμουν. Φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της οικογένειας μου από τους αντεξουσιαστές» είπε ο 55χρονος στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το thetoc.gr.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του αφού πρώτα προέβησαν στην ταυτοποίησή του. Πρόκειται για τον δεύτερο άνδρα που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο. Είναι ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Ο 55χρονος ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Τι καταγγέλλει η Πολιτική Αγωγή

Σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του θύματος Άννυ Παπαρρούσου στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος, δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Η δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αυτήν την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου υπενθυμίζοντας τη φωτογραφία του κοσμηματοπώλη λίγη ώρα μετά το θάνατο του 33χρονου, να σκουπίζει τα σπασμένα γυαλιά έξω από το μαγαζί του.

Η δικογραφία επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται μαρτυρικών καταθέσεων καθώς στο φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχεται επίσης καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τεχνικός Σύμβουλος, ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα