Ρόδος: Αποζημιώσεις σε 3 συγγενείς 21χρονης που σκοτώθηκε από ταχύπλοο σκάφος

Ρόδος: Αποζημιώσεις σε 3 συγγενείς 21χρονης που σκοτώθηκε από ταχύπλοο σκάφος

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, επιδικάστηκαν σημαντικές αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη σε 3 συγγενείς αδικοχαμένης 21χρονης σε θαλάσσιο δυστύχημα.

Οι συγγενείς της 21χρονης ζήτησαν συγκεκριμένα με αγωγή, που άσκησε ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, να αποζημιωθούν με το ποσό των 500.000 ευρώ από την ξενοδοχειακή εταιρεία, από τον χειριστή ενός ταχύπλοου σκάφους, που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια θαλάσσιων σπορ και από μια ασφαλιστική εταιρεία.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αναγνωρίζει την υποχρέωση των εναγόμενων να καταβάλουν εις ολόκληρον, έκαστος, στην μια το ποσό των 87.500 ευρώ, στον δεύτερο το ποσό των 92.500 ευρώ και στην Τρίτη το ποσό των 15.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο.

Αναγνωρίζει επίσης την υποχρέωση της ξενοδοχειακής εταιρείας να καταβάλουν στους ίδιους τα ποσά των 37.500 ευρώ, 42.500 ευρώ και 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Καταδικάζει τους εναγόμενους σε μέρος των δικαστικών εξόδων των εναγόντων ύψους 5.800 ευρώ.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία επεσήμανε ότι κατά τον χρόνο του ατυχήματος είχε την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη και ήταν ασφαλισμένη και ζήτησε από το δικαστήριο να υποχρεωθεί η ασφαλιστική εταιρεία να της καταβάλει το ποσό το οποίο λόγω αποζημιώσεως, τόκων και δικαστικών εξόδων ήθελε τυχόν κατά παραδοχή της ανακινούμενης αγωγής να καταβάλει στους ενάγοντες.

Η ίδια υπόθεση έχει απασχολήσει και τα ποινικά δικαστήρια.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή, σε έναν 47χρονο κάτοικο Καλυθιών, που τραυμάτισε θανάσιμα με το ταχύπλοο σκάφος στο Φαληράκι, την 21χρονη γυναίκα.

Το δικαστήριο τον έκρινε συγκεκριμένα συνυπαίτιο για την πρόκληση του ατυχήματος και ένοχο ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όπως και πρωτοδίκως.

Ο 47χρονος κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για το ό,τι την 23η Αυγούστου 2009, όντας υπόχρεος από το επάγγελμά του, ως ιδιοκτήτης-εκμισθωτής και χειριστής θαλασσίων μέσων αναψυχής, σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά την έναρξη θαλάσσιου σκι εντός οριοθετημένου διαύλου, από αμέλειά του, τραυμάτισε θανάσιμα την Ευτυχία Γεωργακοπούλου.

Στην θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου και έμπροσθεν του ξενοδοχείου ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους οδηγώντας το κι έλκοντας με έναν ημεδαπό, που έκανε σκί, από έλλειψη προσοχής, δεν αντελήφθη την 21χρονη η οποία διενεργούσε υποβρύχια βουτιά με αποτέλεσμα από τα πτερύγια της προπέλας να τραυματιστεί αυτή θανάσιμα, καθώς υπέστη πολλαπλές κακώσεις, από τις οποίες επήλθε ο θάνατός της.

Την ξενοδοχειακή εταιρεία εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στράτος Καρίκης και τον χειριστή του ταχύπλοου ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

 

dimokratiki

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα