Παρίσταναν τους εφοριακούς και άρπαξαν 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Στα χέρια της Ασφάλειας Καρπενησίου βρίσκονται μέλη σπείρας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δυο άνδρες και μια γυναίκα μετά την καταγγελία 82χρονης, η οποία φαίνεται πως έπεσε στα δίχτυα τους.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι απατεώνων πήγε στο σπίτι της 82χρονης σε χωριό της Ευρυτανίας το μεσημέρι της Τετάρτης. Η γυναίκα συστήθηκε ως λογίστρια και ο άνδρας ως εφοριακός και της είπαν ότι η κόρης της μπορεί να λάβει επιστροφή από την εφορία, αλλά πρώτα πρέπει να πληρώσει ένα μικρό παράβολο.

Ανυποψίαστη η γυναίκα που αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα, προθυμοποιήθηκε να δώσει τα χρήματα για το παράβολο, όπως και έγινε.

Οι δράστες όμως κατάλαβαν ότι η ηλικιωμένη έχει «γερό» κομπόδεμα και της το άρπαξαν όλο βγάζοντας λεία πάνω από 20.000 ευρώ. Όταν  η 82χρονη κατάλαβε τι έγινε ενημέρωσε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία.

Με άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα πιθανά σημεία και περίπου μια ώρα αργότερα το αυτοκίνητο του ζεύγους των απατεώνων μαζί με έναν ακόμα συνεργό, προσπάθησε να βγει από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Εκεί τους περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου μαζί με τους συναδέλφους τους από το Αγρίνιο.

Πληροφορίες λένε πως η ηλικιωμένη αναγνώρισε τους απατεώνες, που κρατούνται και ανακρίνονται στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr πρόκειται για επαγγελματίες  που εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις και το μόνο που μένει είναι να το επιβεβαιώσει η αστυνομία.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα