Εξώδικο στην Κυβέρνηση για την προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων

Εξώδικο στην Κυβέρνηση για την προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων

Εξώδικο προς την Κυβέρνηση κατέθεσαν 36 αλιείς, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από το Λιμενικό για την προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και την περιουσία των Ελλήνων αλιέων στο Αιγαίο, μέσω παραβατικών συμπεριφορών.

Όπως αναφέρουν στο εξώδικο τους, το Λιμενικό παραμένει θεατής και δεν αντιδρά, όταν ενημερώνεται από τους ίδιους για περιστατικά απειλών σε βάρος Ελλήνων ψαράδων, ακόμη και με πυροβολισμούς, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με στόχο την εκμετάλλευση από τους Τούρκους του αλιευτικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7», ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημ. Σαρίκας, έκανε λόγο για διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων αράδων, όχι μόνο με πυροβολισμούς και λεκτικές απειλές, αλλά και με επικίνδυνους ελιγμούς που εκτελούν με τα γρήγορα σκάφη τους κοντά στα ελληνικά αλιευτικά.

Όπως τόνισε, επί σειρά ετών γίνονται έγγραφες διαμαρτυρίες και παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο για την συμπεριφορά των Τούρκων συναδέλφων τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποια απάντηση ή να έχει γίνει ορατή κάποια ενέργεια της ελληνικής πλευράς.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα