Έβαζε φωτιές επειδή τον κορόιδευαν οι συγχωριανοί του

Έβαζε φωτιές επειδή τον κορόιδευαν οι συγχωριανοί του

Για να εκδικηθεί τους συγχωριανούς του, που, όπως ισχυρίζεται, τον κορόιδευαν, επιχείρησε να μετατρέψει την κατάφυτη Εύβοια σε καμένη γη! 

Ο 32χρονος κάτοικος του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, που συνελήφθη χθες ως υπαίτιος για εννέα πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων και η καταστροφική φωτιά της 12ης Αυγούστου, που κατέκαψε 8.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους στο Κοντοδεσπότι και οδήγησε στην εκκένωση οικισμών, φέρεται ότι υποστήριξε ότι ήταν θύμα... bullying από τους συντοπίτες του!

Ο 32χρονος εμπρηστής, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ομολόγησε τις εγκληματικές πράξεις του και παραδέχθηκε ότι έβαλε και τις εννέα φωτιές σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων σε διάστημα μόλις διόμισι μηνών, και συγκεκριμένα από τις 2 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου. 

Η σύλληψή του από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Χαλκίδας έγινε μία ημέρα μετά τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις του, και μάλιστα με διαφορά μίας ώρας, στις τοποθεσίες Κρύο Ρέμα και Νεκροταφείο, κοντά στο χωριό Σταυρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος, που είναι άνεργος, φέρεται ότι υποστήριξε πως έβαλε τις δύο τελευταίες φωτιές για να εκδικηθεί μια... γυναίκα!

Οπως ισχυρίστηκε ο δράστης, το εν λόγω πρόσωπο τον κορόιδεψε μπροστά σε άλλους στο καφενείο του χωριού, γεγονός που πυροδότησε την οργή του, αποτελώντας το κίνητρο για το εμπρηστικό σχέδιό του. Αλλά και για τις υπόλοιπες φωτιές που έβαλε, κίνητρο στάθηκε και πάλι η εκδίκηση έναντι των συγχωριανών του, οι οποίοι, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν του φέρονταν καλά και τον κορόιδευαν συχνά.

Από την αρρωστημένη δράση του εμπρηστή είχαν κινδυνεύσει οι περίπου 500 κάτοικοι των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία και εκκενώθηκαν λίγο πριν οι ανεξέλεγκτες φλόγες της 12ης Αυγούστου αρχίσουν να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής τα σπίτια. Μάλιστα, ο πύρινος εφιάλτης έφτασε μέχρι τα Ψαχνά Ευβοίας, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα