Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών 2018

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών 2018

Σε απόσταση αναπνοής η ανακοίνωση των βάσεων 2018. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ημέρα που θα βγουν, φαίνεται πως απέχει ελάχιστα και αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις βάσεις 2018 να βγουν με μία μικρή καθυστέρηση, δηλαδή υπολογίζουν μετά τις 27 Αυγούστου . Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, εκκρεμότητα που ολοκληρώθηκε και άναψε το πράσινο φως για την ανακοίνωση τους, μετά την δημοσίευση της στην «Διαύγεια».

Παράλληλα πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις στρατιωτικές σχολές, τις αστυνομικές σχολές, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Το γεγονός αυτό επίσης δίνει το πράσινο φως για την ανακοίνωση τους. 

Η ανακοίνωση των βάσεων θα σημάνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής ενώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Όπως και πέρσι το που πέτυχαν, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να το δουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και  τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την σχολή που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από νωρίς το πρωί και έτσι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν αγωνιωδώς πάνω από τους υπολογιστές τους μέχρι το μεσημέρι όπως έγινε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. 

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων πέρσι λειτούργησε το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο η πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr, λόγω της μεγάλης ταυτόχρονης επισκεψιμότητας παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι για ώρες να προσπαθούν να δουν τους βαθμούς τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο με τις τελευταίες εκτιμήσεις

με πληροφορίες από dikaiologitika και ant1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα