Έπρεπε να επιλέξω ποια θα σώσω, τη μάνα ή την κόρη μου - Την είδα να καίγεται ζωντανή

Έπρεπε να επιλέξω ποια θα σώσω, τη μάνα ή την κόρη μου - Την είδα να καίγεται ζωντανή

Στο νεκροτομείο παιζεται άλλη μια πράξη της τραγωδίας των πυρκαγιών. Εκεί μεταβαίνουν συγγενείς αγνοουμένων προκειμένου να αναγνωρίσουν τα απανθρακωμένα πτώματα και να βεβαιώσουν το όνομα τους.

Ο Θανάσης Μωραίτης πήγε να δώσει DNA, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η νεκρή μητέρα του.

Με σφιγμένη φωνή θυμάται πως όταν οι φλόγες έκαιγαν τα πάντα εκείνος έπρεπε να επιλέξει εάν θα σώσει τη μητέρα του ή την κόρη του.

«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό, δεν είχα κανένα περιθώριο επιλογής. Η μητέρα μου ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί, ήταν 90 χρονών» είπε ο κ. Μωραΐτης, ψελλίζοντας με λυγμούς στην κάμερα «άφησα τη μητέρα μου να καεί»…

Στη συνέχεια πήγε στο Κόκκινο λιμανάκι μαζί με την οικογένεια του και περίμενε ώρες μέσα στη θάλασσα μέχρι να τους περισυλλέξει κάποιο σκάφος.

Την συγκλονιστική του ιστορία μετέφερε και η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου.

«Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 χρονών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται»! Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες…», είπε μουδιασμένη η Ελένη Λαζάρου.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα