Αγωνία για τους δύο 16χρονους - Πώς πήρε φωτιά το σπίτι, τι συνέβη

Αγωνία για τους δύο 16χρονους  - Πώς πήρε φωτιά το σπίτι, τι συνέβη

Με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα διακομίστηκαν αεροπορικώς αργά χθες το απόγευμα στη ΜΕΘ της Μονάδας Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, στην Αθήνα, δύο 16χρονοι που υπέστησαν εκτεταμένα εγκαύματα τη νύχτα της Πέμπτης στην Παλαιόχωρα, όταν ανεφλέγη μπροστά τους μπιτόνι με βενζίνη.

Αρχικά οι δύο φίλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου εισήχθησαν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε εξειδικευμένη μονάδα.

Το απίστευτο ατύχημα, που μετέτρεψε σε εφιάλτη τις ολιγοήμερες διακοπές των δύο αγοριών στο σπίτι της γιαγιάς τού ενός, πίσω από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Παλαιόχωρα, συνέβη λίγο πριν τις 11 τη νύχτα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Έκπληκτοι οι γείτονες είδαν τον έναν 16χρονο να βγαίνει φλεγόμενος στο μπαλκόνι, ενώ ο δεύτερος είχε καταφέρει να σβήσει μόνος του τις φλόγες που τον τύλιξαν! Πετώντας πάνω του μια κουβέρτα, ένας Ρωσοπόντιος, κάτοικος της περιοχής, γλίτωσε το αγόρι από το μαρτύριο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κανδάνου, άνδρες του οποίου έσπευσαν με ένα όχημα στο σημείο, ενώ ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας της περιοχής παρέλαβε τους 16χρονους σε σοβαρή κατάσταση. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο ένας εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, ενώ ο δεύτερος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πολλαπλά εγκαύματα

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων κ. Νίκη Μπαρδάτσου, η κατάσταση των δύο αγοριών χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη. Είναι θετικό, είπε η ίδια, το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή κάποια επιπλοκή που ενδεχομένως προβλεπόταν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάτι τέτοιο αργότερα. Οι δύο 16χρονοι φέρουν εγκαύματα σε πάνω από το 50% του σώματός τους και μόνο το πρόσωπό τους γλίτωσε από τη φωτιά. 

«Το ένα παιδί ήταν ήδη διασωληνωμένο όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και υποστηριζόταν με τεχνητή αναπνοή. Το άλλο αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς του ΤΕΠ και εν συνεχεία, αφού σταθεροποιήθηκε και έγιναν αυτά που έπρεπε, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας», είπε η κ. Μπαρδάτσου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο σπίτι που διέμεναν τα δύο αγόρια. Όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα από την Κάνδανο, η πυρκαγιά είχε ήδη σβηστεί από γείτονες που έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους 16χρονους.

Τι προκάλεσε το ατύχημα

Άγνωστο παραμένει πώς έγινε η ανάφλεξη του μπιτονιού που περιείχε βενζίνη μπροστά στα δύο αγόρια και η οποία τα οδήγησε με εγκαύματα στην εντατική. Οι δύο φίλοι βρίσκονταν για λίγες ημέρες στην κωμόπολη της Παλαιόχωρας και απολάμβαναν μόνοι τις διακοπές τους, έχοντας καταλύσει στο σπίτι της γιαγιάς τού ενός, στον πρώτο όροφο διπλοκατοικίας στη γειτονιά Γαυδιώτικα. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα... τι έκαναν με τη βενζίνη οι δύο νέοι και για ποιο λόγο ένα μπιτόνι με τόσο εύφλεκτο υλικό βρισκόταν στο δωμάτιο στο οποίο κοιμόντουσαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε πάνω τους αναπτήρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου διενεργεί την προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Νίκη Μπαρδάτσου, επιβεβαίωσε ότι «η φωτιά προκλήθηκε από μπιτόνι βενζίνης το οποίο με κάποιο σπίρτο ή αναπτήρα ανεφλέγη, με αποτέλεσμα να συμβεί το ατύχημα και να υποστούν σοβαρότατα εγκαύματα τα δύο αγόρια». Σε κάθε περίπτωση, οι ευχές όλων συνοδεύουν τους 16ρονους στην Αθήνα, όπου και θα δεχτούν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των σοβαρών εγκαυμάτων που έχουν υποστεί.

 

 

neakriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα