Χωρίς αξονικό τομογράφο για 12 ημέρες το Ασκληπιείο Βούλας. Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται για 12 ημέρες ο αξονικός τομογράφος του Ασκληπιείου Βούλας, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των γιατρών του νοσοκομείου υπάρχουν ελλείψεις και σε προσωπικό.

"Ενώ θα έπρεπε το νοσοκομείο να ήταν αναβαθμισμένο, με προσωπικό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Το βασικό είναι ότι έχουμε έναν χαλασμένο αξονικό τομογράφο, που δεν ξέρουμε πότε θα ξαναλειτουργήσει, έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την ασφάλεια των ασθενών, οι οποίοι υποχρεώνονται να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν αξονικές, αλλά και οι γιατροί δεν έχουν ασφάλεια" δήλωσε ο παθολόγος Αντώνης Καραβάς στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Ο τομογράφος ήταν παλιός, 15ετίας, είχαν προειδοποιήσει όλοι και οι επιστήμονες και το σωματείο ότι ο τομογράφος δεν έχει ζωή. Η διοίκηση ήξερε για το πρόβλημα και το υπουργείο και η περιφέρεια, εδώ και δύο χρόνια και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Και τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν για να πάρουν έναν αξονικό, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό" τόνισε.

"Υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, είμαστε μείον 370 άτομα στο νοσοκομείο, που δυσχεραίνουν περισσότερο τη λειτουργία του νοσοκομείου" δήλωσε ο Π. Πεντάζος, εκπρόσωπος των γιατρών του Ασκληπιείου.

Για το θέμα αυτό μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο παθολόγος Αντώνης Καραβάς.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα