Βγήκε με νεα άδεια από την φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βγήκε με νεα άδεια από την φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με νέα άδεια, βρίσκεται εκτός φυλακών ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που έκανε.

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν, θα βρίσκεται εκτός φυλακών Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, η οποία θα έχει και χαλαρότερους περιοριστικούς όρους από τις προηγούμενες δύο, καθώς θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Νέας Μάκρης, μία φορά την ημέρα και όχι δύο.

Είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει, λίγες ώρες μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω απεργίας πείνας.

Δεν έκανε καμία δήλωση ενώ στην έξοδο τον συνόδευσε ο γιος του Έκτορας.

Τι προηγήθηκε της άδειας 

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, που τον οδήγησαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για νοσηλεία, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έβαλε τέλος στην άρνησή του να τραφεί, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να πάρει τη 48ωρη άδεια.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλα τα μέλη του Συμβουλίου των Φυλακών -ο διευθυντής των φυλακών, η κοινωνική λειτουργός κι ο νέος εισαγγελέας- ήταν θετικά στην έξοδό του. Ο εισαγγελικός λειτουργός για να καλύψει το κενό που άφησαν ο τακτικός και ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Και οι δύο είχαν αποφασίσει να αυτοεξαιρεθούν όταν με απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ο πειθαρχικός τους έλεγχος για τη θετική κρίση που είχαν ως προς τις δύο προηγούμενες άδειες που έλαβε ο «Λουκάς» της «17Ν».

Επί της ουσίας μέχρι και μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εξετάσει τη νέα αίτηση που κατέθεσε ο βαρυποινίτης, οδηγώντας τον τελευταίο στο να κατέβει σε απεργία πείνας την οποία και τελικά σταμάτησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα