Υπάλληλος της Βουλής ένας από τους συλληφθέντες στα Εξάρχεια

Υπάλληλος της Βουλής ένας από τους συλληφθέντες στα Εξάρχεια

Ένας 40χρονος υπάλληλος της Βουλής είναι ανάμεσα στα 11 άτομα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα για τις επιθέσεις εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Από τους έντεκα συλληφθέντες οι εννέα είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί.

Άφωνοι σίγουρα δεν έμειναν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας όταν άκουσαν έναν από τους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές των χθεσινών επεισοδίων να τους λέει ότι είναι …υπάλληλος της Βουλής.

Και βέβαια άφωνοι δεν έμειναν, γιατί κατά καιρούς έχουν πέσει στα χέρια τους άτομα με πολύ …ενδιαφέροντα επαγγέλματα των ίδιων ή των γονέων τους.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αναμένεται επιβεβαίωση από την Βουλή και εφόσον αυτό ισχύει να τους ειπωθεί και που ακριβώς απασχολείται το συγκεκριμένο άτομο, αφού περιορίστηκε στο να πει μόνο ότι είναι υπάλληλος της Βουλής χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Όλα ξεκίνησαν για πολλοστή φορά τα ξημερώματα λίγο πριν τις δύο και κράτησαν μέχρι και μετά τις 5 το πρωί, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών που χρησιμοποιούσε παγίως ως ορμητήριο και ασφαλές καταφύγιο, το Πολυτεχνείο, εξέρχονταν από αυτό και πραγματοποιούσαν διαρκείς επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε βάρος των στατικών διμοιριών των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα και στην στατική διμοιρία που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Μετά από διαρκείς επιθέσεις, οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να κάνουν κυκλωτική κίνηση και η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς την οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, όπου εισήλθαν σε μία κλειστή εκείνη την ώρα καφετέρια, αφού ένας εξ αυτών είχε κλειδί για το κατάστημα και πιθανόν εργαζόταν σε αυτό παλιότερα.

Οι ταραξίες εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα αυτό και μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 9 Έλληνες και δύο Αλβανοί. Σε βάρος τους γίνεται έρευνα και σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ με το πέρας των ερευνών αναμένεται και επίσημη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα