Νέα εξέλιξη στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης - Προφυλακίστηκε ο ταξιτζής

Προφυλακίστηκε ο ταξιτζής που μετέφερε σε ορθοδοντικό στην Αλβανία τη 16χρονη Κωνσταντίνα και την επέστρεψε νεκρή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον Νοέμβριο του 2014 στους Αγίους Σαράντα τη 16χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη για να επισκεφτεί ορθοδοντικό, όμως επέστρεψε στην Ελλάδα νεκρή. Επειτα από μαραθώνια απολογία που άρχισε νωρίς χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ο ταξιτζής Σ.Π., στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος οδηγός, ο οποίος ισχυρίζεται πως μετέφερε την άτυχη κοπέλα στην Αλβανία έπειτα από συνεννόηση με τη μητέρα της, πέρασε το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι του ανακριτή Ιωαννίνων και βγήκε από το δικαστικό μέγαρο στις 5 το απόγευμα. Εντύπωση προκαλεί πως όση ώρα κράτησε η απολογία του είχε στο πλευρό του τη μητέρα της 16χρονης! Η χαροκαμένη γυναίκα, η οποία κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της πως σπιλώνει τη μνήμη της κόρης τους ισχυριζόμενος ότι πήγε στην Αλβανία για να υποβληθεί σε έκτρωση, είχε δώσει τη Δευτέρα κατάθεση στον ανακριτή μαζί με την άλλη κόρη της και είχαν πάρει και οι δύο το μέρος του ταξιτζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις. Μεταξύ άλλων, φέρεται ότι δήλωσε άλλη ώρα από αυτήν που είχε αναφέρει ο ορθοδοντικός ότι τον επισκέφτηκε η ανήλικη για να της σφίξει τα σιδεράκια, ενώ συγκεχυμένα ήταν και όσα είπε για τη διαδρομή που ακολούθησαν με το ταξί του.

«Ενας μεγάλος δικαστικός αγώνας τριάμισι ετών οδηγείται σήμερα στη δικαίωση, καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ιωαννίνων ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της άτυχης Κωνσταντίνας οδηγείται στη φυλακή. Ως πολιτική αγωγή, προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον πατέρα της 16χρονης και με πληθώρα νομικών ενεργειών να πείσουμε τις Αρχές ότι ο θάνατος της Κωνσταντίνας, η οποία ήταν υγιέστατη, δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά ήταν ανθρωποκτονία» δήλωσε στην «Espresso» η δικηγόρος του πατέρα της άτυχης 16χρονης Γιάννα Παναγοπούλου.

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του πατέρα της άτυχης Κωνσταντίνας Γιώργου Αναγνώστη έγινε ιατροδικαστική εξέταση στην Ελλάδα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από το πτώμα της 16χρονης έλειπαν ζωτικά όργανα, ενώ στο αίμα της είχε ποσότητα αναισθητικού πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα