Πανελλήνιες 2018: Θέματα και απαντήσεις στα αρχαία και μαθηματικά κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2018: Θέματα και απαντήσεις στα αρχαία και μαθηματικά κατεύθυνσης

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 συνεχίζονται οι πανελλήνιες 2018 στα Γενικά Λύκεια και οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Μαθηματικών από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα Madata.gr πάντα κοντά στους μαθητές, έτσι και φέτος θα αναρτήσει τα θέματα και τις απαντήσεις των Αρχαίων Ελληνικων και των Μαθηματικών περίπου στις 10:00 πμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Για τα θέματα των Μαθηματικών των ημερησίων ΓΕΛ 
πατήστε εδώ
Για τα θέματα των Μαθηματικών των εσπερινών ΓΕΛ 
πατήστε εδώ
Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας 
των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ
Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας 
των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ προτεινόμενες απαντήσεις στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικα από το φροντιστήριο ΆΝΟΔΟΣ

Δείτε ΕΔΩ προτεινόμενες απαπαντήσεις από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς

Δείτε τις προτεινόμενες Απαντήσεις απο το φροντιστήριο Ορόσημο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Εκτός 2-3 υποερωτημάτων τα θέματα αναμενόμενα.

Ιδιαίτερη προσοχή στο  Γ3,Δ3, Δ4 που θα κάνουν τη διαφορά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α: Αναμενόμενο

Β: Αναμενόμενο

Γ: Iδιαίτερη ποσοχή στο Γ3

Δ: Iδιαίτερη προσοχή στο Δ3 , Δ4.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

-Τα ζητούμενα από το Διδαγμένο Κείμενο είναι από τις ενότητες 12 και 13 από την “Πολιτεία” του Πλάτωνα.

Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις είναι στρωτές.

Η άσκηση εισαγωγής είναι αντιστοίχισης , χωρίς κάποια παγίδα.

Το ίδιο ισχύει και για το πρώτο σκέλος της λεξιλογικής παρατήρησης.

Προσοχή χρειάζεται το δεύτερο σκέλος της τελευταίας.

-Η μετάφραση του Αδίδακτου Κειμένου χρήζει προσοχής. 

Στο πρώτο σκέλος της γραμματικής άσκησης, ζητούνται συγκεκριμένοι τύποι, όπως πάντα , ενώ στο δεύτερο ζητείται μεταφορά μιας πρότασης στον άλλο αριθμό.

Οι όροι που ζητούνται για συντακτική αναγνώριση είναι βατοί , ενώ η αναγνώριση της δευτερεύουσας πρότασης ίσως μπερδέψει τους υποψηφίους ανάμεσα σε δύο επιλογές (χρονική ή αιτιολογική). 

Τέλος, βατά είναι τα τελευταία συντακτικά ζητούμενα.

Tα θέματα των Μαθηματικών των ημερησίων ΓΕΛ 

 

 Tα θέματα των Μαθηματικών των εσπερινών ΓΕΛ 

 

Τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) και στα Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) διαγωνίζονται σήμερα Δευτέρα, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2018 πρέπει να έχουν μαζί τους:

Το δελτίο του εξεταζόμενου

Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα

Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του

Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2018 πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. και μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις επαναληπτικές Πανελλήνιες 2018 και καθορίζεται η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής τους. Επίσης καθορίζεται ποιοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το Σεπτέμβριο εκάστου σχολικού έτους διενεργούνται επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή σε σχολές ή Τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν οι υποψήφιοι Γενικού (ημερήσιου ή εσπερινού) και Επαγγελματικού (ημερήσιου ή εσπερινού) Λυκείου, εφόσον, είτε εξαιτίας σοβαρού λόγου υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β΄ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου.

Στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι εξετάζονται υποχρεωτικά στο σύνολο των μαθημάτων στα οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή με την αίτηση-δήλωση που υπέβαλαν το Φεβρουάριο (Ομάδας Προσανατολισμού, Γενικής Παιδείας, Ειδικά Μαθήματα και Μαθήματα Ειδικότητας, πρακτικές δοκιμασίες) και όχι μόνο σε όποιο απουσίασαν. Με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις, η συμμετοχή του υποψηφίου στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου ακυρώνεται, όπως και η βαθμολογία και η επίδοσή του σε μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες, στα οποία έχει ήδη εξεταστεί, και ο υποψήφιος λογίζεται ως μη εξετασθείς

 Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Στην περίπτωση αυτή εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα, λύκεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων, μπορεί να ορίζονται εξεταστικά κέντρα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τα εξεταστικά κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται σε θέματα που καθορίζουν οι αρμόδιες, κατά περίπτωση, Κεντρικές Επιτροπές Εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα