Διασώθηκαν, ανοιχτά των Οθωνών 20 μετανάστες. Συνελήφθη ο διακινητής

Διασώθηκαν, ανοιχτά των Οθωνών 20 μετανάστες. Συνελήφθη ο διακινητής

Στη διάσωση 20 μεταναστώνυπηκοότητας Ιράκ, προέβησαν τα ξημερώματα άνδρες του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, μετά από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για κίνδυνο που διέτρεχαν οι αλλοδαποί που επέβαιναν σε σκάφος, βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Στο σημείο απέπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και παραπλέοντα πλοία. Μετά από θαλάσσιες έρευνες, εντοπίστηκε, βορειοδυτικά της νήσου Οθωνών, το «παράνομο» σκάφος, με το όνομα ''MEYYALE'', σημαίας ΗΠΑ, μήκους δέκα περίπου μέτρων, με στοιβαγμένους του 20 Ιρακινούς πρόσφυγες.

Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνοδεία των υπολοίπων, μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα, ενώ αναγνωρίστηκε και συνελήφθη και ο Ουκρανός, χειριστής του σκάφους ''MEYYALE'', ηλικίας 25 ετών. Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ ο 25χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας για κακουργηματικές πράξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα