Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Παραολυμπιονίκη: Άφησε το θύμα να ψυχορραγεί

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Παραολυμπιονίκη: Άφησε το θύμα να ψυχορραγεί

Την ενοχή του Παραολυμπιονίκη για τη δολοφονία του Μάριου Λουκόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ωστόσο η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

«Το ζήτημα που πρέπει να εξετασθεί είναι αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει το θύμα Μάριο Λουκόπουλο. Αν βρέθηκε σε άμυνα και αν είχε δόλο» ανέφερε η εισαγγελέας.

 "Δεν θα έπρεπε να καλέσει την αστυνομία; Να σταματήσει επιτόπου την δράση του"

«Οργανώνει μια συνάντηση σε δικό του χώρο. Προσδιορίζει τόπο και χρόνο. Με δική του πρωτοβουλία διακόπτει το σύστημα καταγραφής του καταστήματος περίπου μισή ώρα πριν τη συνάντηση. Σβήνει τα φώτα του καταστήματος και διατηρεί χαμηλό φωτισμό στο πίσω μέρος. Έχει κατεβασμένα τα στόρια τα οποία ενεργοποιούνται μόνο με τηλεχειριστήριο το οποίο έχει ο ίδιος» ανέφερε η εισαγγελέας, συνεχίζοντας:

«Είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος ότι ήθελε να εκφοβίσει το θύμα. Με όπλο παράνομο που έχει υποστεί μετατροπές. Τα ευρήματα δείχνουν ότι τελικά κατάφερε στο θύμα τραύματα σε καίρια σημεία. Είναι σε γνώση του κατηγορουμένου ότι υπήρχε ένταση στη σχέση του με το θύμα. Είναι σε γνώση του ότι το θύμα οπλοφορούσε και υπερτερούσε σωματικά σε σχέση με εκείνον. Μας είπε “εγώ να τον εκφοβίσω ήθελα, εκείνος άρπαξε το όπλο και το όπλισε”. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Εάν δεν υφίσταται αποδοχή, εφόσον ο κατηγορούμενος είχε μόνο κίνητρο να εκφοβίσει πως τελικά καταλήγουμε στους πυροβολισμούς; Δε θα έπρεπε να σταματήσει επιτόπου τη δράση του; Να καλέσει αστυνομία; Να φωνάξει; Να ισχυριστεί έστω ότι έκανε το οτιδήποτε για να σταματήσει αυτό που έγινε και ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν αποδέχεται;».

 Τον άφησε να ψυχορραγεί. Έφυγε και κατέβασε τα ρολά

Αναφερόμενη σε ένα άλλο σημείο της απολογίας του Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το θύμα του επιτέθηκε όταν εκείνος έριξε τους πρώτους πυροβολισμούς για «εκφοβισμό», η εισαγγελέας είπε:

«Μας λέει ο κατηγορούμενος ότι το θύμα του πετάει τραπέζια και καρέκλες γιατί βρίσκεται σε θέση άμυνας. Τον ξανά πυροβολεί όμως. Αποτέλεσμα ήταν ο Λουκόπουλος να βρεθεί πίσω από το τραπέζι και καλεί την άμεσο δράση.

Μετά ο κατηγορούμενος βλέπει το θύμα να έρχεται κατά πάνω του και ξανά πυροβολεί. Γνώριζε όμως ότι είναι τραυματισμένος. Κρυβόταν πίσω από το τραπέζι το θύμα. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να τον σκοτώσει με πυροβολισμό; Δε φτάνουν όλα αυτά τον αφήνει και ψυχορραγεί δίπλα του. Δεν ειδοποιεί κανένα. Δεν προσπάθησε να τον σώσει. Έφυγε και κατέβασε και τα ρολά! Δεν τα άφησε καν ανοιχτά για να τον βρουν».

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της δεν δέχθηκε την ελαφρυντική περίσταση του βρασμού , υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κάτι αιφνίδιο εκείνο το βράδυ.

«Τον έχει καλέσει, τον έχει εγκλωβίσει και έχει σκοπό να εκφοβίσει έναν άνθρωπο τον οποίο έχει περιγράψει εξαιρετικά άγριο, σωματώδη κτλ. Τι περίμενε; Να βγάλει όπλο και ο άλλος να πει «σηκώνω τα χέρια ψηλά»; Έχει στήσει σκηνικό επίθεσης και λέει ήμουν στην άμυνα»

Πρότεινε ωστόσο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτιας ενος τροχαίου, «βρήκε τη δύναμη να αντεπεξέλθει και να καταφέρει όσα κατάφερε. Με την επιφύλαξη του ποινικού του μητρώου, θεωρώ πως πρέπει να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αντιθέτως, θεωρώ πως δεν προέβη στην πράξη από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, γιατί η ιστορία αυτή έχει πολλές όψεις. Ακόμη και τα περί «σακάτη, ανήμπορου» και άλλα που έλεγε το θύμα στον κατηγορούμενο, αν και απολύτως κατακριτέα, δε δικαιολογούν την υπέρμετρη αντίδραση του κατηγορουμένου, που κατέληξε στο να του αφαιρέσει τη ζωή».

Η δίκη του Παραολυμπιονίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν βράδυ της 23ης Μαρτίου του 2017. Ο 47χρονος ξενοδόχος είχε πάει από το πρακτορείο του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, προκειμένου να μιλήσουν για την πρώην σύζυγό του, με την οποία ο 39χρονος φέρεται να είχε ερωτικές επαφές.

Εκεί σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ο Παραολυμπιονίκης, το θύμα επέδειξε βίαιη συμπεριφορά.

Εκείνος φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε ο αθλητής τον πυροβόλησε, τον άφησε να ψυχορραγεί κατέβασε τα ρολά και έφυγε.

Ο 47χρονος τηλεφώνησε στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν πεθάνει.

Mετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 39χρονος δεν προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο κατηγορούμενος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι το 2002, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε, ενώ ως αθλητής κολύμβησης είχε μεγάλες διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα