Λέρος: Γνώριζαν για την φρίκη που ζούσαν τα παιδιά από τους γονείς-τέρατα

Λέρος: Γνώριζαν για την φρίκη που ζούσαν τα παιδιά από τους γονείς-τέρατα

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τον καθημερινό εφιάλτη που ζούσαν τα τέσσερα παιδιά στη Λέρο, τα οποία κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά από τους ίδιους τους γονείς τους.

Ο θείος των παιδιών, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε καταγγείλει στο Χαμόγελο του Παιδιού τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης από τον πατέρα και τη μητέρα της μίλησε στην εκπομπή στο «Ε», αποκαλύπτοντας ότι η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα, καθώς όπως του έλεγαν δεν είχε αποδείξεις για τις καταγγελίες του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ξάδελφος της μητέρας, ο 52χρονος έδερνε ανελέητα και τα τέσσερα παιδιά, κυρίως όμως τον 22χρονο που πάσχει από νοητική υστέρηση.

Πέρσι, όταν το κορίτσι μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, ήταν εκείνο που βρήκε το θάρρος και ανοίχτηκε στη σύζυγο του θείου της, αποκαλύπτοντάς της ότι δεν έτρωγε μόνο ξύλο από τον πατέρα της, αλλά τη βίαζε συστηματικά.

Συγκλονισμένοι και οι δύο έκαναν τότε την καταγγελία, περιμένοντας ότι το παιδί δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ ξανά στο κολαστήριο της Λέρου.

Διαψεύστηκαν όμως λίγο καιρό μετά, καθώς το κοριτσάκι εξαφανίστηκε και φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι του, όπου η φρικτή κακοποίηση συνεχίστηκε.

«Έκανα καταγγελίες και μου έλεγαν ότι δεν έχω αποδείξεις. Εγώ θέλω να μάθω τι κάνανε οι κοινωνικοί φορείς για το παιδί. Εγώ περίμενα το παιδί να μην γυρίσει στη Λέρο», δήλωσε ο θείος των παιδιών.

Όπως είπε, υπήρξε ο ίδιος μάρτυρας περιστατικού στο νησί, όπου ο 52χρονος άρχισε να ξυλοκοπά άγρια τον γιο του που πάσχει από νοητική υστέρηση, σπάζοντάς του στο κεφάλι μια καρέκλα.

«Μπήκα στη μέση για να σώσω το παιδί από τα χέρια του και με απείλησε ότι θα μου κάνει μήνυση. Μου έλεγε ότι στο σπίτι του κάνει κουμάντο αυτός και να μην ανακατεύομαι», είπε.

Όσον αφορά στη μητέρα των παιδιών, υποστήριξε ότι και η ίδια δεν είναι καλά ψυχολογικά και πως δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα παιδιά της.

«Μη νομίζετε ότι είναι καλά η γυναίκα του, είναι η πρώτη που πρέπει να πάει σε ψυχίατρο, καθώς και αυτή έτρωγε πάρα πολύ ξύλο», είπε.

Χθες στον εισαγγελέα οι γονείς – τέρατα φέρεται να ομολόγησαν τις αρρωστημένες πράξεις τους και να περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη στην οποία επέβαλαν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος και η 47χρονη φέρονται να παραδέχθηκαν ότι βίαζαν τα δύο παιδιά τους και το απολάμβαναν μάλιστα, ενώ σταματούσαν μόνο όταν αυτά ξεσπούσαν σε κλάματα.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Η φρίκη που ήρθε στο φως προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία της Κω:

- Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

- Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε εδική δομή, ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

-Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα