Απεργία Πέμπτη 31 Μαΐου: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους. Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μεγάλη ταλαιπωρία σήμερα, Πέμπτη για τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς έχουν δημιουργηθεί μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να είναι μεγάλες.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, λόγω της απεργίας και των στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την τροχαία αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα εξής σημεία: Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (είσοδος), Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος) έως Αχαρνών, Αθηνών-Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών - είσοδος) από Αττική Οδό, Λ. Κηφισού (από παραλιακή έως Αθηνών - άνοδος) από Ιερά Οδό, Λ. Κηφισού (από Αθηνών έως παραλιακή-κάθοδος) έως Ιερά Οδό, Αλεξάνδρας προς Κηφισίας, Μεσογείων (κάθοδος), Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη), Λ. Κηφισίας (κάθοδος), Βασ. Κωνσταντίνου προς Χίλτον, Λ. Συγγρού (κάθοδος) από Δαβάκη και Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη - ρεύμα προς Πειραιά) ύψος Αλίμου.

Δείτε ΕΔΩ το δελτίο κυκλοφορίας από την Διεύθυνση τροχαίας Αττικής

Μποτιλιάρισμα δέκα χιλιομέτρων σημειώνεται αυτή την ώρα στην κάθοδο της Αθηνών - Λαμίας από την Κηφισιά έως και το Αιγάλεω και οκτώ χιλιομέτρων στην άνοδο κατά διαστήματα από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαλκηδόνα.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην είσοδο της Αθηνών - Κορίνθου, στην έξοδο της Αθηνών - Λαμίας έως την Αχαρνών και στην είσοδο από Λυκόβρυση, στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από Πέτρου Ράλλη και στην κάθοδο έως την Ιερά Οδό.

Παράλληλα, μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Πατησίων, την Αλεξάνδρας προς Κηφισίας, την κάθοδο της Μεσογείων, την Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη, στην κάθοδο της Κηφισίας, την άνοδο και την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνο, στην άνοδο της Συγγρού από τον Άγιο Σώστη και τη Σταδίου.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας και στάσεων εργασίας αποφάσισαν για σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει χάος για ακόμη μία φορά στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Στον ηλεκτρικό θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, το τραμ θα είναι εκτός λειτουργίας από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ εξήγγειλε τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία ως διαμαρτυρία για το κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, ενώ η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ προχώρησε σε απεργία με αιτήματα που αφορούν προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η κίνηση στους δρόμους:

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς σήμερα το πρωί, ακόμη και πριν τις 7, από την νέα απεργία και των νέων στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα στους κυριότερους οδικούς άξονες. Συγκεκριμένα:

Στη λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών

στην κάθοδο της Κηφισίας στο Μαρούσι και τη Φιλοθέη

στην κάθοδο της Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι τον Πύργο των Αθηνών

στην Ηλιουπόλεως προς Αθήνα

στην άνοδο της Συγγρού από το ύψος της Νέας Σμύρνης

στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας προς Χίλτον

στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου

στην άνοδο της Πειραιώς από την Ιερά Οδό μέχρι την Ομόνοια

Η εικόνα της κίνησης στους δρόμους λίγο μετά τις 7:0

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα