Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τετάρτη και Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τετάρτη και Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς.

Στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν μήνυμα σε εργαζόμενους και μη και σε συνταξιούχους, ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.

Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

Το δικό του, ξεχωριστό, εξάλλου, συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν επίσης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ελέγκτες Εναέριας Κυκλοφορίας και τα ΜΜΕ.

Τέλος, προβλήματα αναμένεται να παρατηρθούν στις μετακινήσεις εντός της πρωτεύουσας, λόγω της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση των ΜΜΜ και του Προαστιακού.

Μπαράζ απεργιακών συγκεντρώσεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά ποιοι απεργούν

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Με προβλήματα και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

«Χειρόφρενο» σε τρένα και Προαστιακό

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα ακυρώνονται έξι σκέλη πτήσεων και τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Ακυρώνονται οι πτήσεις της AEGEAN Α3 990 Αθήνα –Κωνσταντινούπολη , Α3 991 Κωνσταντινούπολη –Αθήνα, Α3 980 Αθήνα –Σόφια και Α3 981 Σόφια – Αθήνα.

Ακυρώνονται οι πτήσεις της OLYMPIC AIR, ΟΑ 110 Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ΟΑ 111 Θεσσαλονίκη –Αθήνα.

Οι τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων, της AEGEAN και της OLYMPIC AIR, αναλυτικά στον πίνακα που επισυνάπτεται.

 

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργούν και οι καθηγητές

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Απεργεί η Αυτοδιοίκηση

Σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Παραλύει ο χώρος της Υγείας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, ενάντια στην άγρια λιτότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν αύξηση των μισθών, προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό, δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τις ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία έκαναν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, ενάντια στην άγρια λιτότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν:

Αύξηση των μισθών

Προσλήψεις προσωπικού

Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό

Δίκαιο φορολογικό σύστημα

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος:

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 30 ΜΑΗ και να δώσουν το απεργιακό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε:

-Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού  εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

-Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.

-Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανείς συμβασιούχος. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Μοναδική διέξοδος για μας ο οργανωμένος αγώνας και η συλλογική διεκδίκηση. Τίποτα δε χαρίζεται. Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ 30 ΜΑΗ 2018

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00πμ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αρνούμαστε να θεωρήσουμε ως κανονικότητα το «ολιστικό Σχέδιο» ανάπτυξης της κυβέρνησης που είναι ένα νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο με δυσμενή μέτρα πολλών ετών. Μας κοροϊδεύουν για να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στον καναπέ του σπιτιού μας να βλέπουμε τηλεόραση (μουντιάλ) όπως είπε και ο κος Τσίπρας.

Είμαστε όλοι έρμαια των πρωτογενών πλεονασμάτων. Στην γκιλοτίνα βρίσκονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα, Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Από τη μία οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την υγεία τους αν και πληρώνουν ένα σωρό φόρους και εισφορές λόγω της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι εξουθενωμένοι, λιγοστοί (ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε Κλινική) που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Δουλεύουμε σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες και όμως δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ αν και είναι υποχρέωση του Κράτους, μη αναλογιζόμενοι τι είδους υπηρεσίες μπορούμε να προσφέρουμε 67 ετών!!!

Θέλουν να περικόψουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας φτάνοντας τους μισθούς  μας κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Κοροϊδεύουν το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί παράνομες τις ανανεώσεις των συμβάσεων πέραν του 24μήνου και  η κυβέρνηση λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων αρνείται να επανασυστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Θέλουν το έκτακτο προσωπικό σε ομηρία για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και μετά τις εκλογές τους περιμένει η απόλυση.

«Γαία πυρί μιχθήτω» για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ. Ο κύκλος της Δημόσιας Υγείας έκλεισε. Για να ανοίξει νέος χρειάζονται επενδύσεις και όχι λόγια του αέρα. Επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Χρειάζονται όλα τα πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης για να αγγίξουμε τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Δεν συμβιβαζόμαστε. Όλοι στο δρόμο για την κατάργηση των Μνημονίων όπως και αν λέγονται και ανάκτηση των Μνημονιακών απωλειών.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό την Πέμπτη: Πώς θα κινηθούν οι συρμοί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα