Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία το ορατό ενδεχόμενο παροχής ασύλου και στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έχουν καταφύγει στην χώρα μας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για παροχή διεθνούς προστασίας στον πρώτο εξ αυτών, λόγω των σοβαρών μέτρων ασφαλείας που θα απαιτηθούν για την ασφάλειά τους.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους – εφόσον λάβουν άσυλο – στο σπίτι-φρούριο όπου φυλάσσεται ο σύντροφός τους, για την προστασία του οποίου έχουν κινητοποιηθεί 100 αστυνομικοί.

Το εν λόγω καταφύγιο βρίσκεται σε άγνωστο τοποθεσία και είναι ένα από τα καλύτερα φρουρούμενα κτήρια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο προστατεύεται από «αόρατους» πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ, 12 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, περιπολίες τις ομάδας ΔΙΑΣ και διμοιρία των ΜΑΤ.

Εάν οι οκτώ Τούρκοι μεταφερθούν στο σπίτι-φρούριο τα σχέδια της Αστυνομίας προβλέπουν ένα καθεστώς «μεγάλου αδελφού» για την ασφάλειά τους, καθώς οι κινήσεις τους θα παρακολουθούνται διαρκώς από κάμερες ασφαλείας εντός και εκτός του σπιτιού.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε εντονότατα στην απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου στον πρώτο από τους οκτώ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι μετατρέπεται σε χώρα-καταφύγιο για πραξικοπηματίες.

«Καταδικάζουμε την απόφαση προσβάλει την συνείδηση του τουρκικού λαού», αναφέρει η τουρκική διπλωματία, ενώ παράλληλα προτρέπει την ελληνική Δικαιοσύνη να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων «λαθών».

 

skai

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: