Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογηθεί στον πατέρα του και το πλήρωσε

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τριετίας, εφέσιμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 20χρονο Βολιώτη, ο οποίος στις 20 Φεβρουαρίου 2018 είχε καταγγείλει ψευδώς ότι είχε πέσει θύμα ληστείας και ότι κουκουλοφόρος που είχε εισβάλει στο σπίτι του, μετά από συμπλοκή του άρπαξε 3.000 ευρώ.

Ο 20χρονος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή αναφορά στην αρχή και καταδικάστηκε ερήμην, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Από την αστυνομική προανάκριση είχε προκύψει ότι ο καταδικασθείς είχε παίξει τις οικονομίες του πατέρα του (ο οποίος είναι οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία) στο στοίχημα και μετά σκηνοθέτησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων.

Είχε κινητοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, τη Σήμανση.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει ότι στις 3 τα ξημερώματα ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα «εισέβαλε» στο σπίτι του, ενώ ήταν ακόμη ξύπνιος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Είχε καταθέσει ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς ο κουκουλοφόρος του επιτέθηκε με μαχαίρι. Υποστήριξε ότι ο ληστής έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας ποσό ύψους 3.000 ευρώ που υπήρχε φυλαγμένο σε σημείο του σπιτιού.

Η καταγγελλόμενη ληστεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών αρχών.

Εντύπωση όμως είχε προκαλέσει ότι οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού δεν παρέπεμπαν σε ληστεία, ενώ το τραύμα που έφερε ο νεαρός στην κοιλιά ήταν ελαφρύ σαν γρατζουνιά.

Τελικά ο νεαρός «εγκλωβίστηκε» σε αντιφάσεις και η Αστυνομία δεν άργησε να ξεδιπλώσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να φτάσει στην αλήθεια.

taxydromos

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: