Συλλήψεις 8 μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο. Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Στην προσαγωγή 10 μελών του Ρουβίκωνα προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος της Τήνου, μετά την εισβολή της αναρχικής συλλογικότητας στο δημαρχείο.

Από τις 10 προσαγωγές, οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία διατάραξης οικιακής ειρήνης. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι δύο δεν αναγνωρίστηκαν ότι συμμετείχαν στην ομάδα που εισέβαλε στο δημαρχείο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο των δύο υπαλλήλων του Δήμου, ύστερα από το τροχαίο με απορριμματοφόρο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, θεωρούν υπεύθυνο για τον θάνατό των δύο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου, τον Δήμαρχο του νησιού για τις «εγκληματικές ελλείψεις» που παρατηρούνται στον Δήμο.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για τις συλλήψεις

Τα εύσημα στο δήμαρχο της Τήνου και στους αστυνομικούς του νησιού, για τη στάση τους απέναντι σε μέλη του Ρουβίκωνα, έδωσε με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι «ακτιβιστές» του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα